Hava Durumu

Başkanlar Kestel'de buluşuyor...

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2017 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2017 04:49

AK Parti İl Başkanlığı'nın her ay farklı bir ilçede belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirdiği koordinasyon toplantısının bu ayki ev sahibi Kestel Belediyesi olacak.
Yarınki toplantıya İl Başkanı Cemalettin Torun, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başta olmak üzere AK Partili 15 ilçe belediye başkanı katılacak.
Toplantının gündemi, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar'ın 13 yıllık görev süresince yaptığı hizmetleri konuk başkanlarla paylaşacağı olağan bir toplantı gibi görünse de içeriği ülke gündemine ilişkin olacak...
Nitekim anayasa değişikliği için 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin İl Başkanı Cemalettin Torun, süreçte yapılacak çalışmaları başkanlara aktaracak.
Bu arada AK Parti Genel Merkezi'nce halkoylamasına ilişkin Bursa ve ilçelerinde planlanan çalışmalar, Torun tarafından başkanlara aktarılacak.
Genel merkezin referandum sürecinde yapılmasını istediği öncelikli çalışmaların neler olduğunu Cemalettin Torun'a sordum.
Torun, en önemli çalışmalarının ev ve işyerleri ziyaretleri yapılarak vatandaşla yüz yüze iletişim kurulup anayasa değişikliğinin nedenlerinin anlatılması olduğunu söyledi.
Bunun yanı sıra teşkilatlarca sosyal medya başta olmak üzere teknolojinin tüm imkanları maksimum seviyede kullanılarak halka mutlaka ulaşılması isteniyormuş.
Bu arada üç dönemdir belediye başkanı seçilen Yener Acar'ın bu başarısının püf noktalarını da anlatacağı toplantı, başkanlara bir nevi ders niteliğinde de olacak.

Cumhurbaşkanı'nı davet için gittiler

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, TÜGVA İlçe Temsilcisi Engin Semerci Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile görüşmek üzere Ankara'ya gittiler.
Görüşmenin sebebi, 2 Mart'ta üçüncüsü düzenlenecek olan İznik'in fethinin 686. yılı kutlamaları törenlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı davet etmek.
Erdoğan, 15 Temmuz demokrasi nöbetleri sürecinde İzniklilerle üç kez telefon görüşmesi yapmış ve ilk fırsatta ilçeye geleceğini söylemişti.

İznik bir taşta üç kuş vuracak!

Mart ayında ihalesi yapılacak olan İznik Barajı tamamlandığında hem içme suyu, hem tarımsal sulama hem de enerji üretimine hizmet edecek.
8 kilometre isale hattı ile arıtma ve enerji tesisi çalışmalarından oluşacak baraj projesinin yaklaşık toplam maliyeti 500 milyon lira.
Böylece İznik ilçesinin 2070 yılına kadar içme suyu sorunu olmayacak.
Ayrıca bundan böyle barajdan sulama yapılacağından dolayı İznik Gölü'nün ekolojik dengesi de korunmuş olacak.
Bir taşta üç kuş birden vurmak buna denir herhalde!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.