Hava Durumu

Başkandan kuru fasulyeli cevap

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2017 04:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2017 04:44

Bursa'nın en önemli tatil bölgelerinden biri olan Gemlik'in Kumla Mahallesi halkı, çağdaş yaşamın gereksinimi doğalgazla nihayet buluştu...
Kışın 10 bin yazın 100 bini geçen nüfusuyla en gözde sahil tatil bölgesi Kumla'ya doğalgazın getirilmesi sürecinde iktidar ile muhalefet partisinin hafızalarda kalan ilginç bir hikayesi var.
Şöyle ki, yıllardır mahalle sakinlerinin hayali olan doğalgazın getirileceğini dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bizzat söz vermişti.
Ancak belirtilen tarihte gazın mahalleye gelmemesini fırsat bilen muhalefet bu durumu ilginç bir mizah tarzıyla fırsata çevirmişti.
CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, bir grup partiliyle mahallenin İskele Meydanı'nda kazanlarda kuru fasulye pişirtip halka dağıtırken de, "AK Parti'nin söz verip getiremediği gazı biz kuru fasulye sayesinde doğal yollarla getirdik" şeklinde mizah yapmışlardı.
Bu duruma Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bir hayli bozulmuş ve ertesi günü mahalleye giderek doğalgaz çalışmasının en kısa sürede başlayacağını duyurmuştu.
Başkan Yılmaz, o protestoyu unutmamış olacak ki, aradan geçen bir yılın ardından mahalleye doğalgaz gelir gelmez CHP'nin kuru fasulye dağıtarak dalga geçmesine fasulyeyle cevap vermiş.
Mahalle Muhtarı Abdullah Satı'nın organize ettiği davete katılan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ın kuru fasulye yerken çektirdiği fotoğrafları basınla paylaşması muhalefete gönderme olarak algılanmıştır.
Demek ki, gülerken düşündüren seviyeli olan her mizah anlamlıdır.

Genç çiftçiler için son gün

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kırsal kalkınma destekleri kapsamındaki 'Genç Çiftçi Projeleri' desteği başvurularının bugün sona ereceğini ifade ederek,
Genç Çiftçi Projeleri'nin desteklenmesi kapsamında, kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe ödenmesinde bulunulacağını belirtti.
18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış genç çiftçilerimizden, kesin başvuru aşamasında; nüfus cüzdanı fotokopisi, ücretli çalışmadığına dair kendisine ve eşine ait Sosyal Güvenlik Kurumu belgesi, başvuru dilekçesi, proje tanıtım formu, taahhütname, diploma sureti veya okur-yazarlık belgesi istenmektedir.

Matlı'ya gölet plaketi

Karacabey'in yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Gölecik Barajı'nın ilçeye kazandırılmasında AK Parti eski Milletvekili Önder Matlı'nın katkıları olmuştu.
Geçtiğimiz günlerde S.S. Karacabey Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi girişimleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı yemekte ilçenin 55 yıllık özlemi Gölecik Barajı'nın hayata geçirilmesinde destek olan Matlı'ya plaket verilmiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.