Hava Durumu

Başkandan kadınların sorunlarına çözüm sözü

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2016 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2016 07:42
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Bal-Göç Orhangazi Şubesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında kadınlara daha yaşanabilir Orhangazi sözü vermiş.
İki yılı aşkın süredir ilçe merkezinde devam eden altyapı hizmetleri sebebiyle bizlere değin ulaşan şikayetlerden de anlaşılacağı gibi çalışmalar vatandaşı bezdirmiş durumdaydı.
Orhangazililer aslında hiç de haksız sayılmazlar.
Nitekim çalışmaların yazın tozundan kışın çamurundan en çok mustarip bayanlar olduğunu belirten Başkan Çağlayan, sabırlarından dolayı da teşekkür etmiş.
Eşi Zöhre Çağlayan, meclis üyesi Serkan Ateş ile Bal-Göç’ün programında konuşan Başkan Neşet Çağlayan,  altyapı çalışmalarının birkaç aya kadar tamamen bitmesiyle şehri yeniden imar ederken kadınların isteklerini ön planda tutarak planladıkları şeklindeki sözleri kadınlar tarafından alkışlarla desteklenmiş.
Gerçek olan da bu olmalı.
Yerel yönetimlerde görüyoruz ki ön planda erkek egemenliğine yönelik hizmetlerin yapılması ayrıcalığın somut örneği değil midir?
Bunu en iyi şekilde fark etmiş olan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan şu sözleri önemlidir:
“Orhangazimizde şehri yeni bir hale sokmaya çalışırken, olabildiğince bayanlarımızın, kadınlarımızın daha fazla şehirden mutlu hale gelecekleri bir hale getirmek istiyoruz. Ayrıca kadınların şehrin yönetimine dahil olmaları, bunun içinde siz kadınlarımızdan ricamız, yaşadığınız mahallelerle ilgili her türlü talep ve dileklerinizi bizlere ulaştırın ki biz de plan ve projelerimize bunları dahil edelim”
Başkan Çağlayan, konuşmasının sonunda da kadınlardan gelen istekler olarak şehir içi trafiğinin yavaşlatılması, kaldırımların genişletilmesi, parklarda rahat şekilde oturabilmeleri ve yine şehir merkezinde sadece kadınların etkinliklerini yapabilecekleri lokal gibi taleplerinin en kısa sürede yerine getirileceğini söylemiş.

Kumla sahilinde dönüşüm sürüyor

Küçükkumlalılar bunu gerçekten de hak ediyorlar.
Zira kentimizin denize girilebilen sahillerinden biri olan Küçükkumla’da geçtiğimiz yaz sahil çalışmaları yüzünden denize girmek pek mümkün olamamıştı.
Hafta sonu gittiğimde gördüm ki, bir yıla yakın süredir sahilinde devam eden çalışmalarda önemli ölçüde mesafe katedilmiş.
Umarız Küçükkumla’ya değer katacak çalışmalar sezon öncesine kadar tamamlanır.

Başkana anlamlı ödül

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bacıbey Kent Kültür Derneği ve Türk Metal Sendikası ev sahipliğinde düzenlenen Kadın ve Farkındalık Ödülü İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’a verildi.
Dün gerçekleşen ödül töreninde Başkan Sargın’ın ödüle layık görülmesinin Hanım Elleri Çarşısı’nın oluşmasındaki destek ve katkıdan ötürü olduğu açıklandı.

Toplum sağlığı için bu önemli

Toplum olarak boş zamanlarımızı kahvehanelerde geçirme alışkanlığımız bir hayli yaygın.
Dolayısıyla da kalabalık ortamların oluştuğu bu gibi yerlerin hijyenik olması gerekir.
İnegöl Belediyesi oluşturduğu dokuz ayrı ekiple ilçe genelinde faaliyet gösteren 194 kahvehanenin denetimine başlamış.
Ekiplerin özellikle genel temizlik, yangın tüpü, çay bardağı, fincan gibi kullanılan malzemelerin kontrol etmesi diğer ilçe belediyelerine de örnek olacak bir uygulamadır.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.