Hava Durumu

Başkandan Büyükataman’a hodri meydan çağrısı

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2016 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2016 07:46
Gemlik Belediyesi’nde dört yıl önce yapılan arsa satışının tartışması ilçenin gündeminden bir türlü düşmüyor.
Belediyenin yani ilçe halkının mülkü olan 60 dönümlük depolama alanı projeli arsaları ihaleye çıkarılmadan encümen kararıyla 25 milyon liraya Çimtaş AŞ ile Borçelik AŞ’ye verilmesini MHP ve CHP’nin yargıya taşıdığı satışa Danıştay iptal kararı vermişti.
Danıştay’ın kararını uygulamayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı yolsuzluk yapmakla suçlayan MHP Genel Sekreteri Milletvekili İsmet Büyükataman’a başkanın yanıtı da sert oldu.
Nasıl Büyükataman’ın açıklamalarını bu sütunlardan geçtiğimiz hafta aktardıysak Yılmaz’a da cevap hakkı tanımanın mesleki sorumluluğumuz olduğunun altını çizmiş olalım…
Önceki akşam AS TV’de yayınlanan Satırbaşı Programı’na konuk olan Yılmaz, Büyükataman’a atıfta bulunarak kendisini yolsuzlukla suçlayacak kimsenin annesinin karnından daha doğmadığını söyledi.
Belediye başkanlığı süresince belediyenin tüm hesaplarının günlük olarak resmi internet sitesinden yayınlandığını söyleyen Yılmaz, “Acaba MHP’li bir belediye var mı bizim gibi şeffaf davranarak hesaplarını internetten açıklayabilecek”
Diyerek İsmet Büyükataman’a hodri meydan çağrısı yaptı.
Mahkemenin verdiği kararın yanlış olduğunu da ifade eden Yılmaz, bu iddiasını da şu şekilde açıklıyor:
“Aynı konuya 1. İdare Mahkemesi doğru, 6. İdare Mahkemesi ise yanıştır kararı veriyor. Bu da bir çelişki oluşturmaktadır. Sonuç itibarıyla yargının verdiği karara saygı duyarak ilçe halkının menfaatleri doğrultusunda satışın idari yönden çözülebilmesi için girişimlerde bulunduk”
Anlaşılan o ki, satış konusu, neticeleninceye kadar daha pek çok su götüreceğe benziyor.

Mudanya sahili için imza kampanyası

Mudanya’da yapımı ve ihale süreci yılan hikayesine dönen sahil düzenleme projesinin bir an önce bitirilmesi ve yaşanan sıkıntılara dikkati çekmek adına Mudanya Kent Konseyi, imza kampanyasıyla kamuoyu oluşturma kararı almış.
Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, 13 Ocak tarihinde Büyükşehir Belediyesi’ne konunun süreciyle ilgili bilgi almak adına yazılı başvurularına yanıt alamadıklarını belirterek, kamuoyu oluşumu için imza kampanyası başlatılması kararı aldıklarını ifade etmiş.

İrgil’den YÖK başkanına Gemlik ricası

Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, YÖK Başkanı Yekta Saraç’a Uludağ Üniversitesi Gemlik Hukuk Fakültesi’nin taşınması kararındaki yanlışlığı dile getirerek şöyle demiş:
“Fakültenin Gemlik’ten taşınması muhalefet olarak siyaseten işimize gelir. Ama ahlaken, hukuken oradaki bağışçı ve Gemlik halkı yanıltılmış olur! Ama ahlaken, vicdanen, eğitim açısından ve en önemlisi Gemlik halkı için fakültenin taşınması iyi olmaz. O yüzden sizden ricam lütfen Gemlik’teki Hukuk Fakültesi şehrin merkezine taşınmasın”
Gemliklilerin ve de muhalefetin şiddetle karşı çıktıkları bu duruma iktidar partisinin tutumu ne olacağı merak konusu.

Kantarın topuzu kaçmış

Ayasofya Orhan Cami’nde iş makineleriyle yapılan çalışmayı eleştiren CHP İznik İlçe Başkanı Ayhan Özer’e AK Parti’den yanıt gecikmedi.
AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Hersekli, “Sizin zihniyetinize göre Ayasofya bahçesine lazımlık koymak lazım…”diyerek CHP’li Özer’in iddialarını ispatlamazsa, ‘çarkçı’ unvanı takacaklarını söylemiş.
İznik gibi her gün yüz yüze gelinebilecek bu gibi küçük yerlerde siyaseten de olsa bu sözlerin toplum tarafından pek de hoş karşılanmayacağı kanısındayım.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.