Hava Durumu

Başkan, “inek timi” kurarak sorunu çözdü

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2015 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 07:19
Karacabey’in denize kıyı bölgesi Yeniköy Mahallesi’nde başıboş bırakılan büyükbaş hayvanların vatandaşların denize girdiği plajları istila ettiğini dün aktarmıştım.
“Karacabey’de alışılmış manzaralar” başlıklı yazımız üzerine duyarlılık gösteren Belediye Başkanı Ali Özkan, açıklama göndermiş.
Anlaşılan o ki, bu durumdan başkan da bir hayli mustarip…
Karacabey Belediyesi bölgeyi turizm alanı yapma hedefinde olsa da hiç de yakışmayan görüntülerin oluşmaması için ilginç bir yönteme başvurmuş.

Bunun için yıllarca türlü yöntemler denenmiş olsa da sonuç alınamadığını belirten Başkan Özkan, “Yeniköy’ün kangren olmuş yarasına biz merhem olacağız” diyen Başkan Özkan, meselenin üzerine kararlılıkla gitmek için özel bir tim oluşturduklarını şöyle anlatıyor:
“Bu iş için oluşturduğumuz özel bir tim, sahilde başıboş dolaşan havanların sahiplerinin belirlenmesi için gözetim altında tutulacak etrafını çevirdiğimiz alanda toplayacağız. Sonrasında Kabahatler Kanunu’na istinaden hayvanların sahiplerine para cezası uygulayarak çirkin görüntülerin oluşmasının önüne geçmek istiyoruz”
Zira cadde, sokak ve sahillerde ineklerin dolaşmayışı uygulamaya yeni başlanmasına rağmen tatilciler bu durumdan memnunmuş.

MESELE İNSİYATİF KULLANABİLMEKTE

Büyükşehir Belediyesi’nin, bildiğimiz klasik hizmetlerin dışında her alanda ihtiyaç duyulan çok farklı çalışmalara her geçen gün bir yenisini eklediğine tanık oluyoruz.
Aslında meselenin belediye açısından değil de, belediye başkanının girişimci ve inisiyatif kullanabilme kişiliğiyle alakalı olduğu kanısındayım.
Bunun en güzel örneği Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılmasından futbol sahalarının yapılmasına, kırsal kalkınma kapsamından okul onarım ve yapımına kadar Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiriyor. 
Son örnek Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’ndaki Mimarlık Fakültesi’ne yeni modern bir bina kazandırılması yönünde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay arasında protokol imzalanmasıdır.
Fiziksel mekan kalitesinin geliştirilmesi hiç şüphe yok ki şehrin kalitesine katkı sağlayacaktır.

SEÇMENE DESTEK TEŞEKKÜRÜ

CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kollarıyla halka teşekkür turuna çıkmışlar.
Haydaa bayram değil seyran değil bu da nereden çıktı demek üzereydim ki, mailin devamını okuduğumda durum anlaşıldı.
7 Haziran seçimlerinde partinin oylarında yüzde 8 oranında artışın ilçe halkının kendilerine olan güvenini ortaya koyduğuna vurgu yapan CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, her akşam bir mahalleye giderek vatandaşlara teşekkür ziyaretleri yapıyorlarmış.
Siyasette vefa olmadığını düşünenlerdenim.
Ama bu durumda eminim ki, Başkan Sertaslan bu davranışını partisinin dışında insani bir sorumluluk gereği yerine getirmektedir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.