Hava Durumu

Başkan Edebali’nin dört yıl sonraki hayali

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2015 06:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2015 06:45
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali önceki gün arayıp da görev süresi içinde geçen bir yılı değerlendireceği toplantıya davet edince fark ettim.
2014 yılının 29 Mart’ında yapılan yerel seçimlerden sonra aradan bir yıl geçtiğini…
Yerel seçimler ardından halkoylamasıyla yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri derken şimdi de genel seçim hazırlıklarının koşuşturmasından olsa gerek farkında olmadan koca bir yılı geride bırakmışız.
İlk yılda yüz proje sloganıyla seçim taahhüdünde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali dün gazetecilerin karşısına geçip bir yıllık çalışmalarını anlattı.
Şunu çok net bir şekilde ifade edebilirim ki, Yıldırım Belediyesi, süre içinde ortaya koyduğu özellikle de insan odaklı sosyal sorumluluk projeleriyle farkındalık yaratmıştır...
Yıldırım denildiğinde aklımıza kentin varoşlarının bulunduğu ilçe algısını değiştirmek adına, “Mekan değişirse insan da değişir” sözleriyle kentsel dönüşüme vurgu yapan Başkan Edebali’nin Yıldırım’da çözülmeyecek hiçbir sorun olmadığını söylemesi önemliydi.
Halbuki, yurdumuzun değişik bölgelerinden aldığı göçlerle kentin en sorunlu ilçelerinden biri olarak öne çıkan Yıldırım özelinde hiç de alışık olmadığımız bu sözleri belediye başkanından duymak güzeldi.
Kentsel dönüşümü gerçekleştirirken toplumsal ve sosyal dönüşümü de yapacaklarını anlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, böylece ilçede şehir kültürünün de değişeceğine inanıyor.
Aslında başkan bunları aktarırken hayalindeki yeni Yıldırım konseptini tarif etmiş olsa da ilçe tarihinin geçmişle geleceği harmanlayıp dört yıl içinde hem toplumsal hem de mekansal dönüşüm yapacaklarını açıklıyordu.
Bir yılın çalışmasının değerlendirildiği toplantıda hayata geçirilen hizmetleri özetleyen sinevizyon sunumu yapıldı.
“Toplumu hayata hazırlarken önemli sorumluluklar üstleniyoruz” diyen Başkan Edebali’nin bence dünkü toplantıda en iddialı beyanı ise
çağdaş yaşamın gereksinimleri olan eksiklikler nedeniyle Yıldırım’ı terk edenlerin dört yıl sonunda temiz ve yeni Yıldırım’a geri döneceklerini söylemesiydi.

MESELE FARKI FARK ETTİREBİLMEK

Dün de yazmıştım bir kez daha tekrarlamak istiyorum…
CHP’nin önseçiminden başarıyla çıkarak listenin üst sıralarında yer alan isimlerle listeye giremeyenler arasında Uludağ ile Katırlı Dağı mesafesi kadar fark var.
Bu farkı fark ettiren bu isimlerin hiçbir zaman kendileri için değil örgüt için geçmişte yapmış oldukları çalışmalarının karşılığını vermiştir aslında üyeler onlara.
Bunu görebilen CHP üyesi de yıllar sonra önüne gelen bu fırsatı değerlendirmiş ve gerekeni yapmıştır.
İşin özü budur.
Her zaman yazıp söylüyoruz, CHP üyesi bilinçli seçmenlerden oluşuyor.
Önseçimden çıkan sonuç bunu bir kez daha göstermiştir.
Listede yer alamayan aday adaylarının bazılarıyla dün yaptığımız görüşmelerde tabanın verdiği mesajı aldıklarını hisseder bir izlenim gördüm…
Diğer bir izlenimim de, genel merkezin listeye bir kontenjan koyabileceği kaygısıydı.
Kimilerine göre hakim huzurunda önseçim yapıldığından bunun mümkün olmayacağıydı.
Kimine göre de, genel merkezin YSK’ya Bursa’nın da içinde bulunduğu bazı illerde kontenjan kullanabileceği yönünden daha önceden yaptığı başvuruya istinaden yapabileceğini düşünüyor.
Peki bu olabilir miydi diyerek sorduğum CHP İl Başkanı Zafer Yıldız’ın yanıtı netti.
“Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Dolayısıyla da demokrasilerde olumsuz anlamda geriye adım atılamayacağı gibi genel merkezimizin listeye kontenjan koyabileceği yönündeki söylemler doğru değildir”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.