Hava Durumu

Başkan Dündar, dönüşümü önce zihinlerde yapıyor...

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2016 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2016 08:02
Kentsel dönüşümü kentimizde en fazla telaffuz eden belediyelerin başında hiç şüphe yok ki Osmangazi Belediyesi gelmektedir.
Bu kanıya nasıl vardığımı bir cümleyle ifade edeyim… 
2015 yılında hız verdiği kentsel dönüşüm çalışmalarına, 2016 yılında yeni projeler ilave ederek sadece Osmangazi’nin değil kentin çehresini değiştirmekte kararlı olduğuna sık sık tanık olduğumuz içindir.
2016 yılını “Kentsel dönüşüm yılı” ilan eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’la yepyeni bir şehrin doğuşuna tanıklık etmek üzere dün Soğanlı Kentsel Dönüşüm çalışmalarını incelemek üzere şantiyedeydik gazeteciler olarak.
Başkan Dündar, örnek daire ile inşaat alanını gezdirirken de bir yandan anlatıyordu:
“Amacımız mutlu insanlarıyla, huzurlu bir şehir oluşturmak. Bunun için de modern yaşamın imkanlarını bir araya getiren yediden 70’e tüm sakinlerine huzur ve kaliteli yaşam vadeden Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandığında bir kentin yeniden doğuşuna tanık olacaksınız” diyordu.
Başkan, bu çok iddialı sözleri aktarırken de şu ayrıntıya dikkati çekiyordu.
Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı süren 2 bin 100 konutun yüzde 40’ı belediyeye ait olan alan rezerv alanı olarak planlanmış.
Diğer kalan kesim ise müteahhit firmalarca yapılacak alan.
Öncelikle deprem riski taşıdığı için kentsel dönüşüm yapılacak mahallelerde yaşayan vatandaşlarla uzlaşı sağlanmak suretiyle burada hak sahibi olmaları sağlanacak.
Dolayısıyla boşalan bu mahallelerde ise hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm kapsamında konutlar yapılacak.
Böylece domino etkisi gibi sistemin tekrarlanmak suretiyle daha hızlı ve riskli bölgelere öncelik verilerek kentsel dönüşüm gerçekleştirilmiş olacak.
Şahsen beni de kentsel dönüşümden evi yıkılıp yenisi yapılıncaya kadar vatandaşın nerede nasıl barındırılacağıydı düşündüren.
Anlaşılan o ki, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu çalışmayla kentsel dönüşümü önce insanların zihinlerinde yapmayı hedeflemiş.

Yüzde 80’i yeşil alan oluyor


Bursa’nın dönüşümüne öncülük edecek olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi vatandaş için de model olacağından izlenen strateji gezip gördüğümüz kadarıyla dikkat çekici.
Kentsel dönüşüm bölgesini çevreleyen 70 metrelik bulvar, otoparkları, sosyal donatı alanlarıyla kaliteli yaşam vadeden Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni kapsayan alanın yüzde 80’inin yeşil alan olarak ayrılmış olması önemlidir.

Jeotermal su TBMM gündeminde


CHP Milletvekili Erkan Aydın, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na verdiği soru önergesiyle Orhaneli Devlet Hastanesi’nin jeotermal sağlık turizmine açılarak, çekim merkezine dönüştürülmesini istemiş.
Aslında Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun seçim sürecinde ilçeye gelen Bakan Müezzinoğlu’na konuya ilişkin detaylı bir sunum yaptığını anımsıyorum.
Demek ki gelişme yaşanmamış olacak ki, Erkan Aydın da soru önergesiyle konuyu TBMM’ye taşımak istemiş.

Hemşeri derneklerinin amacı bu değil midir?


Kentimizde çok sayıda hemşeri derneğine rastlamak mümkün.
Hatta sayılarının binin üzerinde olduğu ifade ediliyor. 
Kimileri tabeladan ibaret olsa da kimilerinin de amacına uygun pek çok sosyal projeye katkı koyduğunu görüyoruz.
Önceki gün Orhangazi’de bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hamsi ve Yöresel Ürünler Festivali’nde 26 ayrı ilin yöresel ürünlerinin stantlarda sergilenmiş olması, nerede olursanız olun kültürünüzü yaşamanıza ve de yaşatmanıza engel olmadığını gösteriyor.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.