Hava Durumu

Başkan Altepe'yle sahillerimiz üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2017 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2017 09:00

Ramazan boyunca her gün farklı bir ilçede, mahallede, hatta ülkede katıldığı iftarları yeterli görmemiş olacak ki sahurlarda da değişik bölgelerde halk buluşmalarına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin hızına ancak arife günü yetişebildik.
"Yüz binlerce vatandaşımızla buluşma sağladık" diyen Altepe, ramazan ayının bu açıdan da önemine değindi.


Recep Altepe ile kendisini hissettirmeye nihayet başlayan yaz sezonunda Bursa'da yaşayanların bir süredir düzenleme çalışmaları süren sahillerden ne derece yararlanacağını konuştuk.
Nitekim kentimizin pek çok özelliklerinden biri olan ama ne yazıktır ki halkın kullanımına yeterince sunulmamış deniz kenti kimliğini kazanması Büyükşehir Belediyesi'nin katkısıyla olmuştur.
Aslında Büyükşehir'in yaptığı iş, var olan güzelliklere bir nevi dokunuş olmuştur.
Önemli olan da bu değil midir?
Gemlik Narlı'dan başlayıp Kurşunlu, Güzelyalı, Mudanya, Tirilye, Eşgel, Eğerce, Karacabey Yeniköy ve Bandırma il sınırımız olan Kurşunlu'ya uzanan deniz sahilimizin neredeyse her noktasından denize girebilmek mümkün.
Başkan Altepe, sahil düzenleme çalışmalarının sadece denizle sınırlı olmadığını da belirtiyor.
Özellikle de İznik Gölü'nün her iki yakasında da göl sahili düzenleme çalışmalarına anlattı.
İznik Gölü'nün ilçeye kıyısı olan 3.5 kilometrelik sahilin bir bölümünü bu yaz sezonunda kalanını da gelecek yıl tamamlayacaklarını söyleyen Başkan Altepe, aynı şekilde İznik'in karşı yakası Orhangazi kıyısında da çalışmalara başlanacağını belirtti.
Yine Uluabat Gölü'nü Marmara Denize'ne bağlayacak kanal projesinin Ankara'da onay aşamasında beklediğini aktardı.

-Mavi körfez için son bir yıl

Büyükşehir Belediyesi'nin deniz kirliliğine ilişkin kesin çözüm hedefleyen çalışmalarından söz etmezsek olmaz.
Nitekim sahillerini halkın kullanımına açmakla kalmayıp Gemlik Körfezi'ni her noktasında denize girilebilecek hale getirecek arıtma projesi yapımı devam ediyor.
Kentimiz için en önemli projeler arasında sayabileceğimiz Kumla, Gemlik, Karsak, Kurşunlu ve Mudanya'da yapımı süren dört adet arıtma tesisinin bir yıl sonra devreye girmesiyle mavi körfez hayalimiz gerçekleşmiş olacak.

-Bunu yapmayı unutmayalım

Şükürler olsun ki yine dolu dolu yaşanılan bir ramazan ayıyla vedalaşıp Ramazan Bayramı'na ulaşmanın ruhani hazzını yaşıyoruz bugün.
Hısım, akraba ve aile büyüklerimize yapacağımız ziyaretlerle renklendireceğimiz şu bayram günlerinde mümkünse acizane şu ayrıntıya dikkatinizi çekmek istiyorum.
Bizlerin bugün bayramımızı sevdiklerimizle yaşamamızı canlarını feda ederek sağlayan şehit olmuş, gazi olmuş vatan evlatlarımızın ailelerini ziyaret etmeye özen gösterelim.
Bu vesileyle bayramımız kutlu olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.