Hava Durumu

Başkan Altepe’ye bir teşekkür bir istek

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2016 06:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 06:37
Pek çoğumuzun bilmediği kentimizin en güzel sahillerinden olan Karacabey Boğazı’nın doğal güzelliğinden dün söz etmiş, gitmeyenlerin mutlaka buraya gitmelerini tavsiye etmiştik.
Bugünde deniz denilince akla ilk gelen tatil beldelerinden biri olan Gemlik Kumla’daki sahil düzenleme çalışmalarındaki son durumu aktarmak istedim.
Bilindiği gibi Kumla sahilinde geçtiğimiz sezon öncesi BUSKİ ve Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca başlayan çalışmalar kış aylarında da aralıksız sürmüştü.
Halen devam eden çalışmalarda bugüne kadar altyapı-üstyapı, yağmur suları giderleri, içme suyu şebekelerinin yenilenmesi, elektrik kablolarının yeraltına alınması ile doğalgaz çalışmalarının sahil etabı tamamlanmış durumda.
Ay sonuna kadar da 2.5 kilometrelik kumsalda soyunma kabinleri, duşlar, oturma grupları ile tuvaletlerin yapımı bitirilecek.
Yıllardır yazları Kumla’da geçiren biri olarak şunu samimiyetimle söyleyebilirim ki Kumla, Kumla olalı böyle hizmet görmemiştir.
Büyükşehir Belediyesi’nce Kumla’ya yapılan bu yatırımlar hemen etkisini göstermiş olacak ki konut fiyatlarında ciddi oranda artış olmuş.
Sohbet ettiğimiz Kumlalılar yapılan hizmetlerden memnuniyetlerini teşekkür ederek dile getirirken Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den bir istekleri var.
Şöyle ki, sahil şeridinde kötü görünüm oluşturan binaların Altıparmak, Atatürk ve Çekirge caddelerindeki gibi ön cephelerinin güzelleştirilmesi ile bu binaların altındaki işyerlerinin yasal olmayan yola uzantıları nedeniyle oluşan işgallere son verilmesidir.

Ne kadar güzel bir proje


Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı, “Yaşlılar Bereketimizdir” adını verdiği proje kapsamında ilçede bakıma ve ilgiye muhtaç yaşlıları tespit ettirip onların tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyormuş.
Kaymakam Mustafa Masatlı ayrıca eşiyle birlikte yaşlıları evlerine giderek ziyaret ediyormuş.
Bu zor zamanlarında onları bir kenarda bırakmayıp sahip çıkıp ihtiyaçlarını karşılayan Kaymakam Bey’i kutluyorum.

Amaçları topluma hizmet etmek


Uludağ Üniversitesi’nin gönüllü öğrencilerinden oluşan Toplumsal Sosyal Projeler Atölyesi (TOSPA), hayata geçireceği projelerle kentin sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor.
Grubun Genel Koordinatörü Büşra Kandemir, grupta görev alan öğrenciler olarak amaçlarının ihtiyaçlara binaen sponsorlar bularak topluma hizmet etmek olduğunu belirtiyor.
Bize de bravo gençler size demek düşüyor. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.