Hava Durumu

Başkan Altepe'den şaşırtan farklı trafik çözüm önerileri

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2017 04:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2017 04:38

Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğuna alternatif yeni kavşak ve güzergahlar belirlese de yeterli ölçüde çözüm olmuyor.
Bunu söylerken de şu özeleştiriyi hepimiz yapmalıyız.
3 milyon nüfuslu Bursa'da 2016 rakamlarına göre trafiğe kayıtlı araç sayısı 786 bindir.
Bu rakam, kentimizde her üç kişiden birinin araç sahibi olduğunu gösteriyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Olay'dan Ahmet Emin Yılmaz'a verdiği röportajında özetle şöyle demiş:
"Dünyada hiçbir metropolitan şehirde trafik yerüstünden çözülmez, yerin üstü artık çok yoğun. Bundan böyle yeni metro hatlarının tamamı yeraltından olacak"
Bir süre önce bu sütunlardan 'Altepe'den cevabı beklenen iki soru' başlıklı yazımda şu iki soruyu sormuştum:
-T2 hattı adıyla Kent Meydanı'ndan Terminal'e uzatılan tramvay güzergahının uygun olmasına rağmen yerüstünden değil de neden yeraltından götürülmek suretiyle köklü çözüm üretilmek istenmiyor?
Diğeri ise;
-Güzergah uygun olmasına rağmen Arabayatağı İstasyonu'ndan raylı sistemin yerüstünden Kestel'e götürülmesinin mantığı nedir?
Başkanın sorulara yanıtı şöyle olmuştu:
"Otobüsle Bursa'ya gelenlerin terminalden T2 hattını kullanarak çevreyi seyredip tanıyarak şehir merkezine ulaşması amaçlanmıştır. Dünyanın her yerinde mantık metronun yeraltından gitmektense yerüstünden gitmesi yönündedir"
Diğeri de;
"Raylı sistemi yerüstünden Kestel'e götürmemizin nedeni eski ulaşım planında bu şekilde yer verilmiş olmasındandır. Biz bu planı uyguladık"
Bu durumda Başkan Recep Altepe'nin kentin önem arz eden trafik sorununa çözümündeki iki farklı görüşünün takdirini siz kamuoyuna bırakıyoruz.

Gemlik meydanını denizle buluşturacak yıkım başladı

Dünyada artık ülkeler değil şehirler özellikleriyle yarışıyor.
Bu özelliklerinin başında tarihi, doğallığı ya da meydanları öne çıkıyor.
Bu yüzden şehirler meydanlarıyla da ünlüdür.
Bunları anlatmamın sebebi, Gemlik'te eski belediye binasının bulunduğu alana yapılan yeni caminin ibadete açılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi 'Gemlik'te meydan denizle buluşacak' diyerek kent meydanı projesi hazırlamıştır.
Bu kapsamda Solaksubaşı Camii'nin yıkımına başlanmış.
Meydanın denizle buluşması için sadece caminin yıkılması yetmeyeceği gibi İş Bankası, PTT ve de Kaymakamlık binaları da yıkılmalıdır.

İznik Belediyesi'ne yakışmayan ceza

CHP Milletvekili Ceyhun İrgil'in gönderdiği mail'inde gördük ki çevreyi kirleten belediye dahi olsa bir şekilde cezalandırılmalıdır.
İrgil'in İznik Belediyesi'nce gölün kirletildiği iddialarına ilişkin soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İznik Belediyesi'ne 37 bin 696 lira ceza kesildiğini bildirmiş.
Açıklamada, "İznik ilçesi vahşi depolama alanına İznik Belediye Başkanlığı vidanjörüyle atık su boşaltımı yapıldığı tespit edilmiştir" deniliyor.
Çevre ve doğaya duyarlı olmakla tanıdığımız Belediye Başkanı Osman Sargın'ın da bu konuyla ilgili bir açıklaması olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.