Hava Durumu

Başkan Aktaş’tan bütçe çözüm önerisi

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2014 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2014 08:00
Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklamıştı…
Büyükşehir belediyelerine bağlı ilçe belediyelerine genel bütçeden gönderilen paydan 6 ay boyunca kesinti yapılmayacaktı.
Bu da görülüyor ki, pek de işe yaramayacak...
Yeni yasayla özellikle 100 binin üzerindeki büyük belediyeler çok ciddi zarar gördüler.
Nitekim yasadan zarar görmeyip memnun olan küçük ölçekli belediyeler de var elbette.
Ama konudan en çok mağdur olan belediyelerin başında kendilerinin olduğunu her daim dile getiren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, işin çözümü için öneride de bulunuyor.
Kendilerinin İller Bankası paylarının düşük olmasından yakınan Aktaş, “Tabii bizim burada asıl iki beklentimiz var; birincisi payların artırılmasıdır. İkincisi de yüzde 40 büyükşehir kesinti paylarının düşürülmesi. Asıl gerçek rahatlamayı getirecek gelirler bunlardır”
Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde Ankara’ya gideceğini belirten Başkan Aktaş, nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyelerin beklentilerinin altı ay boyunca bütçeden gönderilen paydan kesinti yapılmayacak olmasının uzun vadede çözüm olmayacağını anlatacak.
İller Bankası Genel Müdürlüğü’ne de gideceğini belirten Aktaş, “Burada kendilerine sıkıntılarımızı anlatacağım. Bu konuda yapılması düşünülen yeni düzenlemelerle alakalı fikirlerimizi, kanaatlerimizi ileteceğiz”
Başkan Aktaş’ın Ankara ziyaretlerinden sonuç alabileceği kanısında değilim. Zaten mevcut sorunlar herkes tarafından bilinmiyor mu?

“Kestel MHP’yi intikam
 duyguları bu hale getirdi”

MHP Kestel İlçe Kongresi’ni kazanan Mehmet Kaplan’ın listesinde parti üyeleri dışında isimlerin yer verildiği gerekçesiyle seçimi kaybeden taraf olan Nuh Çil, Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz etmişti.
Bu detayları dün, “Kongre bitti ama kavga sürüyor” başlıklı yazımda aktarmıştım.
Dün arayan Nuh Çil, seçimi kazanan rakibi Kaplan’ın asil ve yedek listesinde yer alan 21 ismin partiye hiçbir şekilde üyeliğinin olmadığını söyleyince şaşırdık…
Çil, parti tüzüğünün 10. Maddesi’nin B bendinde şu ifadenin vurgulandığını söylüyor:
“Kongre kararından üç ay önce partiye üyeliği olmayan kişilerin seçme ve seçilme hakkı yoktur” 
Bu durumda üç ayı bırakın Mehmet Kaplan’ın listesinde yer alan 22 kişinin hiç üyeliği dahi yokmuş…
Üye olmamasına rağmen asil listede yer alan isimler şunlar;
Enver Şahin, Ramazan Kuzgun, Yakup Sadıç, İsmet Sümer, Hatice Binsel Şaylan, Muhammet Fatih Aydın, Arif Gül, Yalçın Korkmaz, Hasan Bozkurt, Ünal Mete ve Mehmet Güleç.
Yedek listede yer verilen ama partiye üyeliği olmayan isimler de şöyle:
Murat Kaya, Besim Yavuz Ak, Abdullah Yurtsever, Beyler Şaka, Nihat Koçtur, Mustafa Turhan, Murat Şahin, Ziya Kılıç, Yaşar Arıcı.
Diğer hayret edici bir durum da, yedek listede yer alan Beyler Şaka’nın aynı zamanda AK Parti Kestel İlçe Yönetim Kurulu listesinde olduğudur.
Çil, bu yaşananların nedenini bakın şöyle açıklıyor:
“30 Mart seçimleri öncesi görev şahsıma tevdi edildiğinde ciddi sağlık sorunlarımı bir yana bırakıp girdiğimiz seçimlerde tarihinde bir meclis üyesi dahi çıkaramayan Kestel’de 6 meclis üyesi ile 2 bin olan oyumuzu 9 bine yükselttik. 
Bu başarının altındaki en önemli etken geçmişte ilçe başkanlığı yapmış hiçbir ismi listeye almayarak yeni yüzler oluşturmamızdır. Ama bunu içine sindiremeyenler, kongrede benim karşımda yer alıp intikam duygularıyla hareket ettikleri için işleri bu noktaya sürüklediler”
Nuh Çil’i tanıdığım için samimiyetine inanıyorum.
Dolayısıyla da Yüksek Seçim Kurulu’nun kongrenin iptaline ilişkin bilgi verdiğini Çil söylese de resmi tebligatın partiye henüz ulaşmamış olması bu gerçeği değiştirmiyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.