Hava Durumu

Başkan Acar’ı zaman haklı çıkardı

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2015 06:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2015 06:54
2011 yılının mayıs ayıydı…
BESOB’un girişimleri TOKİ’nin de yapımını üstlendiği Kestel’in Çataltepe bölgesine 3 bin işyerinden oluşacak Bursa Büyük Sanayi Sitesi için dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı temel atma töreni düzenlenmişti.
Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, o gün burada yaptığı konuşmasında sanayi sitesinin inşaatından önce bölgeye ulaşımın sağlanabilmesi için projede yer alan Ankara asfaltına bağlantı yolunun öncelikle yapılmasını talep etmişti.
Çünkü 3 bin işyerinin yapılacağı bölgeye ağır tonajlı yüzlerce iş makinelerinin ulaşımı zaten yetersiz olan mevcut yoldan yapılması halinde ciddi sıkıntılar oluşturacaktı.
Başkan haklıydı…
Ama daha sonra kürsüye çıkıp konuşan Arınç’ın, Başkan Acar’ın konuşmasına atıfta bulunarak, “Merak etme, biz yol da yapar sanayi sitesini yaparız, sen işine bak” şeklindeki benzer sözleri Acar’ı üzmüştü.
Aradan dört yıl geçti…
Sanayi sitesinin 125 dükkandan oluşan birinci etabı bitti bitmesine ama bir metre yol yapılmamıştı.
Hal böyleyken önceki gün de Bursa Büyük Sanayi Sitesi’nin altyapı tesisinin temel atma töreni yapıldı.
Törene Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katılmıştı.
Yine burada konuşan Belediye Başkanı Acar, dört yıl önce söylediği yol isteğini bu kez de Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve TOKİ Başkanı Ergün Turan’a söyledi.
Zamanın haklı çıkardığı Yener Acar’ın yol isteği bu kez bakalım yerine getirilecek mi, yoksa bir dört yıl daha beklenecek mi?

***

Bütçe 61.8  milyon TL

Orhangazi Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısında 2016 mali yılı tahmini bütçesi görüşülmüş.
Bunu göre bütçe, 61 milyon 855 bin lira olarak görüşülüp karara bağlanmak üzere Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilmiş.

***

Mobil başkan görevde

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, mobil başkan sloganıyla gerçekleştirdiği faaliyetlerine bir yenisini daha eklemiş.
Belirli günlerinde ilçenin farklı noktalarında sabah namazı sonrası mahalle sakinleriyle kahvaltı sofrasında buluşaarak sorunlara çözüm arayacak.

***

Edebali’den hayvan severlere 

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 4 Ekim Hayvan Hakları Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şöyle bir çağrıda bulunuyor.
Sahiplendikten sonra bakılamayan hayvanların sokaklara bırakılmasının üzücü olduğunu dile getiren Başkan Edebali, hayvan sahibi olmak isteyenlerin satın almak yerine, sevgilerini sahiplenerek göstermelerini öneriyor. 
Mutlu toplumun yolunun hayvan sevgisinden geçtiğini siz de düşünenlerdenseniz, çağrıyı önemseyin derim.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.