Hava Durumu

Bakan Bozdağ, Bursalılara, Almanya'ya ve Hollanda'ya şunları sordu...

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2017 04:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2017 04:50

16 Nisan'da sanki genel bir seçim olacakmışçasına şu sıralar referandum çalışmaları için kentimize siyasilerin biri geliyor diğeri gidiyor.
Her ne kadar seçim değil referandum olsa da tüm parti teşkilatlarında yoğunluk yaşanıyor.
Hal böyle olunca basın mensupları olarak biz de gündemi takip etmenin yoğunluğunu yaşıyoruz.
Perşembe gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile bir araya geldik.
Önceki gün de MHP'nin muhalefet kanadından Sinan Oğan ile birlikteydik.
Dün de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile buluştuk.
Konu hep aynı, referandum...
Bakan Bozdağ ile buluşmamızda kendisine yöneltilen soruların başında, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından FETÖ soruşturması kapsamındaki son kararnameyle 202 hakim ve savcının meslekten ihraç edilmesini nasıl değerlendirdiği geliyordu.
HSYK'nın görevden almalarının hukuku korumak adına olduğunu vurgulayan Bozdağ ayrıca, yargının bağımsız ve tarafsız olmasının kanunlarla belirlendiğini bu nedenle yargı görevi yapanların vicdanlarına değil hukuka bağlı olarak karar verdiklerini, HSYK'nın aldığı kararların hepsinin oybirliğiyle alındığını söyledi.
Bozdağ, Atatürk üzerinden 'hayır' propagandası yaptığını söylediği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na aynı şekilde Atatürk üzerinden şu soruyu sordu:
"CHP ile birlikte HDP, PKK, FETÖ ve bazı Avrupa ülkeleri 'hayır' propagandasını birlikte yürütüyorlar. Acaba Atatürk bugün hayatta olsaydı ülkeyi 40 yıldır bölmek isteyen terör örgütleriyle işbirliği yapar mıydı?"
Vatandaşın bu durumu vicdan terazisinde tartarak sandığa gitmelerini istedi.
'Referandumda 'hayır' çıkarsa AK Parti'nin B planı nedir?'
şeklindeki soruya da:
"Siz doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz. Siyasi tecrübelerim ve deneyimlerim beni hiç yanıltmamıştır. Bu nedenle de 'evet' çıkacağı için başka bir planımız yoktur" dedi.
Hollanda başbakanının davranışını çocukça olarak değerlendiren Bakan Bozdağ, Hollanda'nın da İsrail gibi vakti zamanı gelince özür dileyeceğini söyledi.

"CHP kıyamete kadar iktidar olamaz"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun niçin 'hayır' dediğini kendisinin de bilmediğini, zaten CHP'nin iktidar olma derdinin olmadığını söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefet partisini eleştirdi.
Parlamenter sisteme göre CHP kıyamete kadar iktidar olamaz diyen Bozdağ, bizler aracılığıyla Bursalılara da şu soruyu sordu:
"Vatandaşın yüzde 51'inin oyunu alanın mı, yoksa yüzde 27 oy alanın mı ülkeyi yönetmesini istersiniz?"
Bakan Bey, bu sorusunun kesin cevabını 16 Nisan'da alacaktır.

Can Dündar ne yaptı?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, basın mensuplarıyla buluşmasında bizlerin kendisine sorduğumuz kadar o da başta Kılıçdaroğlu'na Hollanda'ya, Almanya'ya ve de vatandaşlara bizler aracılığıyla soru sordu.
Bozdağ'ın Almanya Başkanı Merkel'e hitaben dile getirdiği,
"Can Dündar Türkiye için, Almanya için ya da insanlık için ne yaptı ki, saraylarda ağırlayacak kadar itibar gösteriyorsunuz?" sorusu da ilginçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.