Hava Durumu

'Aslan' Bursa!

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2017 04:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2017 04:40

Şehirde dün konuşulan konu, Bursaspor'un Galatasaray hezimetiydi...
Düne dair nereye uğradıysam, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partili Cumhurbaşkanı olacağının daha önüne geçmiş Bursaspor'un yenilgisi.
Teknik Direktör Mutlu Hoca'ya değil onu takımın başına getiren yönetimeydi halkın öfkesi.
Bir önceki hafta Akhisar'dan beş yiyen Bursaspor'un son iki maçını kaybederken gol bile atamamış Galatasaray'a Timsah Arena'da 5-0 mağlup olması camiada zaten var olan huzursuzluğu tavan yaptırmış adeta.
Takımın şampiyon olması, beşinci büyük konumuna gelmesi, Şampiyonlar Ligi ve UEFA'da oynaması, bu sayede Bursaspor sevgisinin şehrin sınırlarını aşması, henüz tamamlanamamış olsa da Timsah Arena Stadı'yla ilgi uyandırması, bu kentte yaşayanların tek ortak paydası olan Bursaspor'u kimsenin bu duruma düşürmeye hakkı yok.
Taraftarın Akhisar maçının ikinci yarısında tribünü terk etmesi, Galatasaray karşısında da sahaya sırtını dönmesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye kötü gidişin fatura edilmesi bugüne kadar görülmüş bir protesto değildir.
Bunların tek sorumlusu iyi niyetli olduklarına şüphemiz olmayan ama kendi şirketlerini yönettikleri gibi kulübü yönetemeyecek kadar içlerinde bölünmüş bu işi bilmeyen yönetim kuruludur.
"Ben Bursaspor'u evladım gibi seviyorum" söylemleriyle, kulübe borç para vermekle demek ki yönetici olunmuyormuş.
Camiaların yönetimlerden beklediği öncelikli iki şey vardır.
İstikrar ve sportif başarı.
Bunu veremiyorsanız başarısızsınız demektir.
Siz değil miydiniz iş başına gelirken genel kurul üyelerine, herkesin izlerken mutlu olacağı Avrupa kupalarında oynayacak Bursaspor oluşturmakla birlikte istikrar ve sportif başarı sözü veren.
Bunu da yapamadıysanız hiç kusura bakmayın taraftarın protestolarını da içinize sindireceksiniz.
Nitekim biz de genel kurul üyesi olarak İstanbul basınının, Galatasaray galibiyetini Bursaspor'la dalga geçercesine attığı "Aslan Bursa", "Oksijen tüpü!" manşetlerini sindirdiğimiz gibi.

Modern bir kent için biraz sabır, biraz hoşgörü

Karacabey'in ilçe girişlerinde gerçekleştirilen rekreasyon ve yeşillendirme çalışmalarının yanı sıra, kent genelinde yeni açılan semt parkları sayesinde çağdaş bir görünüm kazanan kentte, son olarak Emirsultan Mahallesi'nde gerçekleştirilen Beşgen Park hizmete sunuldu.
Parkın açılışında konuşan Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey'in parmakla gösterilen örnek bir kent olması için çalıştıklarını bunun için de ilçe halkından biraz sabır biraz hoşgörü göstermelerini istemiş.

Alternatif tarıma örnek proje

Büyük topraklarda uğraş vererek her yıl geriye gidiyoruz diyen Karacabeyli çiftçiler örnek olacak bir çalışma başlatmış.
İlçenin bazı bölgelerinde modern bir şekilde dizayn edilen seralarda yılda iki kez ürün alınabildiği gibi yıl boyunca uğraş ve kazanç da elde edilebiliyor.
Seracılığın Karacabey bölgesinde de yaygınlaşması gerektiğini savunan üreticiler,"Büyük topraklarda uğraş vererek her yıl geriye gidiyoruz. Bu tip küçük ölçekli aile işletmeleri kurarak da yüksek verim ve bol kazanç elde edebiliriz. Çünkü bu işte işgücü fazla yok. Bu sistemin tüm Karacabey çiftçisine de örnek olarak yaygınlaşmasını istiyoruz" diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.