Hava Durumu

Ankara'ya sürpriz dört isim çağrıldı

Yazının Giriş Tarihi: 23.08.2017 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 07:38

Geçtiğimiz hafta il başkanlığından istifa eden Cemalettin Torun'un ardından bu koltuğa kimin oturacağı merak konusu olmayı sürdürürken dün genel merkeze dört sürpriz isim çağrıldı.
Ankara'ya davet edilen isimler şunlar: Mevcut il yönetim kurulu üyesi teşkilat başkanı Hasan Kılıç, milletvekili adayı ve eski gençlik kolları başkanı Ahmet Kılıç, eski il yönetim kurulu üyelerinden Abdurahman Tığ ve Ayhan Salman. Bu daveti iki şekilde değerlendirilebilir.
Birincisi bu isimlerin Ankara'ya çağrılmasında il başkanlığı adaylığı için. Diğeri ise bunların dışında belirlenen isimler üzerinde istişare amaçlı olabilir.
Çünkü bu dört isme davet direkt genel merkezden değil il başkanlığı aracılığıyla yapılmış olmasıdır.
Adaylar arasında ismi öne çıkan Önder Matlı ve Mustafa Esgin'in henüz Ankara'ya çağrılmamaları sürecin cuma gününe kadar uzayacağı anlamına geliyor.
Nitekim son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecektir.

*İnegöl'de kayıp büyük olacak

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Basın Müdürü Ahmet Bayhan ile geçenlerde medyamıza ziyarete gelmişlerdi.
Aynı zamanda Bursa Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı da olan Aktaş'a yürürlüğe giren Reform Paketi'nde yer alan kararlardan birinin de OSB'lerin bundan böyle belediyelere emlak vergisi ödemekten muaf tutulacak olmasını sordum.
Bu konuda gelir kaybına uğrayacak belediyelerden birinin de kendilerinin olacağını söyleyen Aktaş da karardan mustarip olduklarını anlattı ki, İnegöl'de OSB sayısı iki tane. Kayıp da o denli fazla olacak demektir. Ne kadar mı, yaklaşık yılda 15 milyon lira.

*İndirimlere ne kadar inanıyorsunuz?

Eminim sizler de farkındasınızdır, alışveriş mağazalarındaki yüzde 70'e varan indirim ilanları insanı adeta mıknatıs gibi kendine çekiyor.
Çünkü bir süre önce gördüğünüz ürünün etiket fiyatının daha sonra yarısına hatta üç al bir öde gibi fiyatlara çekilmesine hayret ederken de düşünmüyor değiliz 'acaba işin içinde bir şey mi var' diye. Halbuki hiçbir şey yok. Bu tür indirimler dünyanın her yerinde var.
Mağaza yönetimleri insanlarda satın alma algısı yaratacak pek çok etken üzerinden strateji oluştururlar. Bunlardan biri de 'kardan zarar' adı verilen etiket fiyatlarının belirli dönemlerde aşağıya çekilmesidir. Naçizane önerim, indirimlerden ötürü değil ihtiyacınız dahilinde alışveriş yapmanızdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.