Hava Durumu

Altepe, faturayı taraftara kesti

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2017 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2017 08:15

Hani bir söz vardır ya.
Sel gider izi kalır.
Bursaspor'un şu an içine düştüğü durum da farklı değil.
Takımın daha doğrusu kulübün kötü gidişini yönetime ve kendisine mal edilmek istenmesine tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünkü Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden cevap verdi.
"Biz Burspor'a destek vermeseydik küme düşerdi" diyen Altepe, açtı ağzını yumdu gözünü.
CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ'un Timsah Arena Stadı'nın adının Bursa Atatürk Stadı olması yönünde toplanan üç bin imzalı dosyayı Recep Altepe'ye vermek istemesiyle tartışma başladı.
CHP grubunun Bursaspor'u bu yönüyle meclise getirmesini popülizm ve siyaset peşinde koşmak olduğunu, takımın isme değil paraya ihtiyacı olduğunu söyleyen Altepe de imza toplayan taraftarı kast ederek, "Bursaspor meselesi artık kabak tadı verdi. Şom ağızlarını açıp imza toplayacaklarına para toplasınlar" sözleri üzerine AK Partili ve CHP grupları arasında karşılıklı başlayan sözlü tartışma münakaşaya dönüşünce ortam kısa süreli gerildi.
Daha sonra söz alan Erdal Aktuğ'un da Altepe'ye, "Kulüp başkanlarının yaptığı hatalar Bursa halkına ödetilemez?" sözlerine sinirlenen Başkan Altepe; "Bursaspor kümede kalınca şampiyon olmasından daha çok sevindik. Çünkü Bursaspor düşerse Bursa düşecekti. İş para vermeye geldi mi yok ama lafa geldi mi boş konuşuyorlar. Dünyada marka olmuş futbolcuları getiriyoruz daha ilk maçında yuhalıyorlar. Sonra da parasını ödeyip yedek kulübesinde oturttuğumuz oyuncular ülkesinin milli takımında kaptan olarak çıkıyor ve başarılı oluyor. Kendi takımının oyuncusu yuhalanırsa bu kulüp iflas etmez mi? Eskiden öyle miydi? Bursa'ya bakır gelen oyuncu altın olurdu. Çünkü şehir takımına sahip çıkıyordu"
Anlaşılan o ki, Bursaspor meselesinin altından daha çoook sular akacak.

-"Stadın adını Mustafa Kemal Paşa koyalım ama..."

CHP'li Erdal Aktuğ ile Başkan Recep Altepe'nin stadın isim meselesindeki tartışmasına Bursaspor Mali Asbaşkanı aynı zamanda meclis üyesi Fatih Polat da dahil oldu.
Kulübün 306 milyon lira borcundan söz edip, stadın adını bazı diğer takımlar gibi satarak gelir sağlamak gerektiğini söyleyerek şu ilginç öneride bulundu:
"O halde stadın isim hakkından elde edeceğimiz parayı taraftardan toplayalım, biz de kulüp olarak 1 milyon lira katkı koyma sözü vererek stadın adını Mustafa Kemal Paşa yapalım"
Tüm bu tartışmaların yegane sebebi, sportif başarının yakalanamamasıdır.

-Büyükşehir Belediye Meclisi oturumları niçin canlı yayınlanmıyor

Kentimiz adına verilecek tüm kararlar Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınır.
Meclisi oluşturan üyeler de partilerinin aldığı oy oranına göre oluşur. Meclis toplantıları vatandaşlara da açıktır. Dolayısıyla da yaşadığımız şehir adına verilen ya da verilmeyen tüm kararlardan vatandaş da haberdar olma hakkına sahiptir.
Büyükşehir meclis toplantıları internet veyahut herhangi bir tv kanalı aracılığıyla bana göre canlı yayınlanmalıdır. Böylece vatandaş yaşadığı kente dair alınan kararlardan bilgi sahibi olacağı gibi seçtiği meclis üyesinin performansının da
ne yönde olduğunu görebilecektir.
Tıpkı, TBMM ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı gibi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.