Hava Durumu

Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olamaz!

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2017 04:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2017 04:43

Öncelikli şunu vurgulamak istiyorum.
İnegöl Belediyesi dolayısıyla da Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım belediyelerinin ardından her geçen gün kendini yenileyip geliştiren belediyedir.
Nitekim de, ilçe halkının kendisine olan teveccühü her dönem üzerine koyarak artıran Aktaş'ın başarısındaki sırrı, istikrardır.
İnegöl Belediyesi, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve daire müdürlerinin katılımıyla 13'ncü hizmet yılının değerlendirildiği dünkü toplantısında bu durama bir kez daha tanık oldum.
Belki de;
13 yıldır belediye başkanı olması, kendinden emin söylemleriyle yaptıklarının orantılı olması, çalışkanlığının İçişleri Bakanlığı'nca tescillenip koordinatör olarak Doğubeyazıt'a görevlendirilmesi, Doğubeyazıt rahatsa İnegöl rahat diyebilecek gücü arkasına alıp bu ilçeye 620 bin lira yardım yapılmasını sağlaması, insana dair projeleriyle belediyelere rol model olması, sporun her alanında diğer belediyelerin ulaşamadığı ölçüde önemli işler başarması, alışılagelmiş belediyeciliğin dışına çıkıp sosyal içerikli projelerle kent insanını aynı noktada birleştirmesi, bunları yaparken ilçenin ekonomik yönde yükseliş göstermesi için fuar organizasyonlarına destek olması, ilçenin yeni hedefini bacasız sanayi turizm olarak belirlemesi, referandumda yüzde 30 'hayır' diyen ilçe halkının niçin 'hayır' dediğini tespit edebilmek adına anket yaptırması ve de ortada başarı varsa bu hepimizin başarısı diyebilmesidir Alinur Aktaş'ı farklı kılan.
Bunlar üst üste koyulduğunda Başkan Aktaş'a sorulan soru şudur:
2019 seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak mısınız?
Bence olamaz!
Çünkü adaylık kişinin istemesiyle değil AK Parti Genel Merkezi'nin kararıyla olabilir ya da olamaz.
O halde Aktaş'a her fırsatta bu soruyu sorup, ardından da "Ben bilmem büyüklerim bilir" yanıtını almak herhalde birilerinin hesabına geliyor olsa gerek.
Her belediye başkanının isteyebileceği gibi Alinur Aktaş'ın da bu yönde arzusu elbette olabilir.
Ama ortada fol da, yumurta da yokken Başkan Aktaş üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den sözde hesap görmeye çalışmak kimseye fayda sağlamaz.

"İki Şehir Tek Yürek"

Ağrı'nın Doğubeyazıt Belediye Başkanı'nın tutuklanması üzerine buradaki belediye hizmetlerinin devamı için AK Parti Genel Merkezi'nce koordinatör olarak görevlendirilen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu çalışmalarından da söz etti.
Burada göreve başladığı süre içinde üç kez Doğubeyazıt'a gittiğini söyleyen Aktaş, "İki Şehir Tek Yürek" anlayışıyla hareket ettiklerini anlattı.
Belediyecilik anlamında önemli projeleri hayata geçirmeye başladıklarını da vurgulayıp süreç içinde bugüne kadar İnegöl'den Doğubeyazıt'a 620 bin lira maddi desteğin sağlandığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.