Hava Durumu

Alinur Aktaş, Bursa’ya başkan adayı yapılır mı?

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2016 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2016 07:26
Bunun için çok erken olsa da konuşulanlar bu yönde.
Hatta günlük hayatımızda sıkça telaffuz ettiğimiz üzere, “Ateş olmayan yerden duman çıkmazmış”
Konu, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olması iddiası.
Peki ya şimdi bu nereden çıktı diyebilirsiniz haklı olarak.
Anlatayım; Başkan Aktaş, kendisine bu yönde sorulan bir soruya, “Önümüzde İnegöl için yapılacak işler var. Zamanı gelince değerlendiririz, neden olmasın”
Yanıtını verdiği karşısındaki kişi gazeteciyse böyle düşünüp yorumlaması pekala normaldir.
Zira geçmişte merhum Hikmet Şahin’in de İnegöl’de üç dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş olması insanların kafasında küçük bir ihtimalde olsa bu yönde düşünce oluşuymuş demek ki.
Her ne kadar kendisi bu yönde düşüncesinin olduğuna dair somut bir şey söylemese de çevresinden edindiğimiz duyumların bu yönde olduğunu söyleyebilirim.
Ancak bizim kulağımıza gelen bilgi, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için değil Osmangazi ya da Yıldırım belediyeleri şeklinde.
Zira eşinin ailesi gibi iki ablasının da Bursa’da ikamet ediyor olması aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi de olan Başkan Alinur Aktaş’ın şehirle bağının bu yönde de olduğu söylenebilir.
Velev ki, söylentiden ibaret olsa da şartları oluşturacak zeminin oluşabilmesi için hem uzunca bir zaman var hem de ismin belirlenmesi tasarrufu AK Parti’nin en önemli kriterdir.
Bu satırları yazarken o dönem Osmangazi Belediye Başkanı olan Altepe’yle bir röportajımda kendisine aynen şöyle sormuştum:
“Adınız büyükşehir belediye başkan aday gösterileceğiniz şeklinde konuşuluyor”
Cevap: “Ortada net bir şey olmasa da ateş olmayan yerden duman tütmez.”
Demişti ki, öyle de olmuştu ve kısa süre sonra da AK Parti Genel Merkezi’nce adaylığı açıklanmıştı.

“Kimse yasalara aykırı iş beklemesin”


Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz hakkında “Görevi kötüye kullandığı” gerekçesiyle yapılan şikayeti değerlendiren Danıştay 1. Dairesi’nin kararıyla yapılan şikayeti reddetti.
Mudanya için çalışırken birilerinin yollarına taş koyarak engellemek istemelerinin kendilerini yıldırmayacağını söyleyen Türkyılmaz’ın ”Kimse bizden yasalara aykırı işler beklemesin” şeklinde açıklama yapması önemlidir.

Mahkemeye afişli çağrı


Gemlik’te madde bağımlısı bir kişi tarafından öldürülen Düzgün Akyıldız’ın duruşmasına katılımın yoğun olması için sevenleri afiş bastırmış.
İlçenin işlek caddelerine Akyıldız’ın fotoğrafı üzerinde, “Mahkemeye çağrı! Düzgün Akyıldız için adalet istiyoruz”
Yazılı afişler yapıştırılmış.
Aynı şekilde sosyal medya üzerinden de yapılan çağrılarda da, “Başka Düzgünler ölmesin. Bil ki sen yoksan susuyorsun demektir” şeklinde duyurular yapılıyor.

Hastaneden bağışçılara davet


İki yıl önce hizmete giren 100 yataklı Mudanya Devlet Hastanesi’ne ihtiyaç duyulan tıbbi cihaz ve donanımlar için bağışçıların desteği bekleniyormuş.
Hastane Başhekimi Op. Dr. Cumhur Kara, yüzde 40’ı hayırseverlerin katkısıyla gerçekleşen 1 milyon 500 bin liradan fazla yatırımın yapıldığı Mudanya Devlet Hastanesi’ne, bu yıl da bağışçıların desteğini beklediklerini açıklamış.
İhtiyaç duyulan tıbbi tetkik ve tedavilerin kesintiye uğratılmadan verilebilmesi için yaklaşık maliyeti bin lira ile 40 bin lira arasında değişen 10 adet tıbbi cihaz ve donanıma ihtiyaç duyuluyor.
Biz de bu vesileyle hayırseverlerin bilgisine sunmuş olalım.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.