Hava Durumu

Ali Başkan esnafına sahip çık!

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2016 04:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2016 04:16
İlginç…
Konuyu ilginç yapan esnafın pankart açarak seslerini belediye başkanına duyurmak istemesidir.
Mesele, Büyükşehir Belediyesi Sahiller Dairesi Başkanlığı’nın Karacabey’in Yeniköy bölgesindeki sahil düzenleme projesi kapsamında belediyeye ait yirmi dükkanın yıkılacak olmasıyla oluşacak esnaf mağduriyetidir.
Konuya ilişkin geçenlerde Karacabey Boğazı yani Yeniköylü esnaflar arayıp buraya yapılmak istenen sahil projesinin belirsizliğinden yakınırken Belediye Başkanı Ali Özkan’a ulaşamadıklarından dert yandılar.
Bunun üzerine arayarak görüştüğüm başkanın cevabı şöyle oldu:
“Zahmetsiz rahmet, külfetsiz nimet olmuyor. Bu yüzden genele hizmet etmek isterken bazılarının ayağına basıyoruz galiba tepkiler o yüzdendir”
Başkanın cevabından yola çıkarsak evet, hizmetler kişilere göre değil toplumun geneline yönelik planlanmalıdır.
Ama mağdur olduğunu söyleyen esnafın gönül rızasını almak ve mağduriyetini en aza indirgemek de yerel yönetimlerin görevidir.
Belki ki, Karacabey esnafıyla başkanın arasında iletişim eksikliği oluşmuş.
Sahil düzenlenmesi neticesi dükkanları yıkılacak olan esnaf önceki gün Başkan Özkan’a seslerini duyurmak için ilginç bir yöntem geliştirmiş.
Üzerinde, “Ali Başkan esnafına sahip çık” yazılı pankart açan esnafın bu çıkışına şimdi başkanın ne gibi ara yol bulacağı merak konusu olmuş.
Halbuki Bursa’nın değil Marmara’nın en güzel en doğal plaj ve sahillerine sahip, doğanın yeşilinin denizin mavisiyle adeta öpüştüğü Karacabey Boğazı’nda orta akıl devreye sokulup bu minvalde karar verilip yeni sahil projesi bittiğinde bölgeye katacağı değer tartışılmalıdır.
Keşfedilmeyi bekleyen bu güzelliğe yakışan budur.

İnegöl’e dokuzuncu köprülü kavşak

AK Parti eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı’yla başlayıp daha sonra da Milletvekili Hüseyin Şahin ile devam eden Ankara’dan Bursa’ya kesintisiz ulaşımı amaçlayan hükümet, İnegöl’e iki köprülü kavşak daha kazandırıyor.
Organize Sanayi Bölgesi ve Kuluca’da tamamlanan, Avarlar’da da yapımı devam eden köprülü kavşaklara Çitli ve Şehitler de ekleniyor.
Hükümet programına alınan bu iki köprülü kavşakla birlikte Oylat, Kurşunlu, Yenice, Özdilek de eklendiğinde AK Parti Hükümeti’nce ilçeye yapılan köprülü kavşak sayısı dokuza yükselmiş olacak.

Kaymakam-başkan dayanışması

Gittiğimizde bizim de şahit olduğumuz dayanışma örneğinin tüm ilçelerimize örnek olmasını arzuluyoruz.
Şöyle ki, İznik ve büyükşehir belediyelerince ilçenin değişik yerlerinde devam eden çalışmalar, Kaymakam Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Osman Sargın tarafından birlikte inceleniyor. Biri hükümeti diğeri milli iradeyi temsil eden ilçenin iki yöneticisinin bu hizmet dayanışması ilçe halkı tarafından da takdirle karşılanıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.