Hava Durumu

AKP’de tasfiye edilen ilçe başkanı kim?

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2014 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2014 07:49
Bugün Yıldırım’la başlayacak olan AK Parti ilçe kongreleri süreci 14 Aralık’ta İnegöl’le tamamlanacak.
Daha önce de yazmıştım.
AK Parti’nin delege ve ilçe kongreleri için uyguladığı yöntemle demokrasi kavramını ‘istişare’ olarak değiştirdiğini…
Zira;
Delege seçimleriyle başlayan tek liste uygulaması ilçe kongreleri içinde geçerli olmasının yanı sıra adayın üniversite mezunu olması şartı teşkilat içinde yüksek sesle dillendirilmese de tepkiler var.
Adına istişare denilen uygulamaya olan tepkisini aday olarak ortaya çıkacak parti içinde gruplaşma görümümü olmadığına göre sürecin sorunsuz bir şekilde tamamlanacağı kanısındayım.
Bu arada mevcut ilçe başkanı olup tekrar aday olduğunu açıklayan ilçe başkanları arasında tasfiyeler de olacak gibi.
İlk tasviye edilen Kestel İlçe Başkanı Mehmet Gürel oldu.
İl başkanlığınca Gürel’in “yetersiz kaldığı” gerekçesiyle değişikliye gidildiği yönünde.
30 Mart seçimleri öncesi atamayla göreve getirilen Mehmet Gürel’in yerine kongrede aday düşünülen iki isim var…
Daha önce de formalite icabı da olsa ilçe başkanlığı için aday adayı yapılmış ve genel merkez huzuruna çıkarılan Av. Nesri Demir ile Necmettin Ekinci’dir.
AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’a, mevcut ilçe başkanları arasında Gürel gibi tasfiye edilecek isimler var mı diye sordum.
Şu an olmayışının daha sonrada olmayacak anlamına gelmediğini, dolayısıyla kongre yapılacak ilçelerin takviminin yaklaştıkça gerek duyulduğu takdirde değişikliğe gidilebileceğini aktardı.

LOGODA BU İNAT NİÇİN?

Kent gündemini bir süredir meşgul eden kent logo tartışmaları dün de Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemindeydi.
Kentin marka tanıtımında kullanılacak olan ancak Bursalıların içine sinmediğini gösterdikleri tepkilerle ortaya konulsa da ısrarcı zihniyetin tutumunu anlamak mümkün değil.
Halbuki, Bursa’nın markasını bu kentte yaşayanlar belirleme hakkına sahipken Valimiz Münir Karaloğlu’nun başkanlığını yaptığı Bursa Turizm Kültür ve Tanıtım Birliği’nce tartışma yaratan logo İstanbullu firmaya yaptırılmıştır.
“Yok efendim bunu biz belirleriz” diyorsanız, hiç olmazsa bir kaç alternatifli örnekle halkın karşısına çıkarsaydınız...
“Biz yaptık oldubitti” derseniz de işte böyle tepkiyle karşılaşırsınız.
Kentli adına karar verdici merci olan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü oturumunda CHP ve MHP’li meclis üyelerince logo meselesi gündeme geldi.
CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, logonun kapalı kapılar ardında hazırlanmasına eleştirerek uluslararası ölçekli bir yarışma açılarak yeniden belirlenmesi için logonun değiştirilmesini önerdi.
MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili de, Büyükşehir Belediye Meclisi’ni ve kamuoyunu dışlayarak hazırlandığı gibi Bursa’yı temsil eden hiçbir objeyi yansıtmayan logonun yeniden tasarlanmasını istedi.
Şimdi ortada böylesine bir tablo varken, “Biz yaptık oldu” anlayışıyla kurum ve kuruluşlarca kullanılmaya başlanması talimatı verilen logo, daha çok tartışılacağa benziyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.