Hava Durumu

AK Partililer’den Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2016 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2016 07:38
AK Parti İl Başkanlığı’ndan önceki gün 17 ilçe başkanlığına ilginç bir SMS gönderildi.
SMS’i ilginç kılan, bugüne kadar böylesi görülmemiş bir istekte bulunuluyor olmasıdır parti teşkilatlarından.
İlçe başkanlarının cep telefonlarına gönderilen mesajda:
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulması isteniyordu.
Meselenin akıbetini AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’a sordum.
Torun, talebin genel merkezden kendilerine geldiğini ancak bunun bir mecburiyet değil de tavsiye kararı olduğunu dolayısıyla da kendisi de bu öngörüyü parti ilçe teşkilatlarıyla paylaştığını söylüyor.
Konuşmasının sonunda partili partisiz her vatandaşın suç duyurusunda bulunabileceği gibi bu durumun kesinlikle bir mecburiyet içermediğini vurguluyordu Torun.
Tavsiye kararının gereğini yapmak için dün çok sayıda partili adliyelere giderek Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Bursa ve ilçelerinde dün itibarıyla savcılığa dilekçe veren AK Partili sayısının bin civarında olduğu tahmin edilirken uygulamanın yurt genelinde de yapıldığını düşünürsek sayının çok fazla olduğudur.
Kaygım şudur ki:
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ana muhalefet partisinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arasındaki gitgide artan ve de toplumca da hoş karşılanmayan hakaret içerikli sözlerin teşkilatların en alt kademesine kadar indirgenmesi, Allah muhafaza bir gerginliğe yol açmasıdır.

“2016 yatırım yılı olacak”


Orhangazi Belediyesi’nde geçtiğimiz günlerde başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve tüm birim müdürlerinin katıldığı toplantı yapıldı.
Toplantıya başkanlık eden Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 2015 yılında tüm enerjilerini alt ve üstyapı çalışmalarına verdiklerini de hatırlatarak, 2016 yılının artık yatırımların hayata geçeceği, projelerin teker teker yapımına başlanacağı bir yıl olacağını söylemiş.

Kar yağışı üreticiyi sevindirmiş


Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, kar yağışlarının günlük hayatı olumsuz etkilese de tarımla uğraşan kesimi sevindirdiğini söylemiş.
Kışın yağan ve toprak üzerinde kalan kar, yavaş yavaş eriyerek, adeta damla sulama etkisi gösterecek şekilde toprağa karışmasıyla yazın olabilecek kuraklığa karşı bitkileri adeta sigorta etmekteymiş.
Anlaşılan o ki, kar yağışı sadece kış turizmi ile uğraşanları değil çiftçileri de memnun etmiş.

“Bu satışlar da yargıdan döner”


CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Yasası’yla köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki eski köy tüzel kişiliklerine ait olan malların Gemlik Belediyesi tarafından satışa çıkarılmasına tepki göstermiş.
Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı “mirasyedi” olmakla suçlayan Sertaslan, “Belediyenin mahkemeden dönen ve iki şirkete 25 milyon bedelle satışı yapılan araziden başlayan bu satış odaklı yönetim anlayışı son olarak da köy mallarının satış kararı ile devam etmiştir” diyerek bu satışların da durdurulması için mahkemeye başvuracaklarını söylemiş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.