Hava Durumu

AK Parti, CHP ve MHP ortak önergede birleşti

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2016 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2016 07:06
Gemlik Belediye Meclisi’ne ilişkin zaman zaman yaşanan olumsuzlukları bu sütunlardan aktarırken güzel gelişmelerin olduğunda da paylaşma sorumluluğunu hissediyoruz.
Zira aktardıklarımızla kimseyle kişisel bir meselemiz olamayacağı gibi yaptığımız işimiz gereği etik olmaya özen gösterdiğimiz bilinmelidir. 
Bu hatırlatmayı yaptıktan sonra konumuza dönecek olursak Gemlik’te, Gemlik Belediye Meclisi’nde elbette ki güzel gelişmeler de oluyor.
İşte bunlardan biri de, belediye meclisini oluşturan AK Parti, MHP ve CHP’nin birlikte imzalayıp meclise önerge vererek ortak bir kararda birleşmesidir.
Bu üç partiyi aynı kararda birleştiren gelişme şudur.
İlçede son zamanlarda bazı gençler arasında artış gösteren uyuşturucuya karşı mücadeledir…
Geçtiğimiz hafta yapılan belediye meclisinde AKP, MHP ve CHP grubu adına imzalanmış verilen önergede, daha önce madde bağımlısı bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülen Düzgün Akyıldız’ın adının Celal Bayar Anadolu Lisesi’ne yapılan Spor Salonu’na verilmesi istendi.
Üçü de aynı olan önergede belirtilen gerekçenin madde ilçedeki kurum ve kuruluşlarınca madde bağımlılarıyla sürdürülen mücadeleye katkı sağlaması açısından ismin verilmesi isteniyor.
AK Parti’den Ercan Barutçuoğlu, MHP’den Osman Doğan ve CHP’den Özgür Aksoy’un grupları adına imzalarının bulunduğu önergesinin içeriği şöyle.
“Bir süre önce madde bağımlısı bir genç, Düzgün Akyıldız isimli kişiyi bıçaklayarak öldürmesi ilçemizde büyük üzüntü yaratmıştır. Gençlerimizi tehdit eder boyuta gelen uyuşturucuya karşı başlatılan mücadele kapsamında yeni yapılan spor salonuna Düzgün Akyıldız isminin verilmesi, geleceğimiz gençlerimiz arasında yaşanmasını istemediğimiz üzücü olayın hatırlanacağından bir nevi caydırıcı önlem olacak ortak düşüncemizdir”
Fevkalade yerinde bir öneri olmuş.

Karacabey’e “3 T”li formül


Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçeye yapılacak yatırımların‘3T’ modeli adını verdiği Tarım, Turizm ve Teknoloji olarak belirlediklerini ve bu üç konunun da hayata geçirilmesiyle ilçede işsizliğin sona ereceğini ve ekonominin kalkınacağını söylemiş.
Şu unutulmamalıdır ki, üç formülünde toprağa ve çevreye zarar vermeyecek sanayi kuruluşlarının ilçeye gelmesine müsaade edilmesiyle olabilecektir.

Esnafa 33 milyon kredi


İnegöl Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin geçenlerde yapılan olağan mali kongresinde açıklanmıştı.
2015 yılında ilçedeki 615 esnafa 33 milyon lira kredi verilmiş olup yıl sonu itibariyle kredi riskinin 54 milyon 47 bin lira olduğu faaliyet raporunda belirtilmiş.
Açıklamanın ardından üyelerin oylarına sunulan İnegöl Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2015 yılı faaliyet raporu kabul edilmiştir.

Yenişehir’e modern hastane


Belediye Başkanı Süleyman Çelik, meclis toplantısında meclis üyelerine yaptığı konuşmada yeni yapılacak hastanenin ihale aşamasına gelindiğini, haziran ayında temelinin atılacağını konusunda bilgilendirmiş.
Yenişehir Devlet Hastanesi var aslında.
Ancak çok eski yapı oluşundan dolayı fiziki koşulları her geçen gün nüfusu artan ilçeye yetersiz kaldığından yeni bir hastane yapılması epeydir gündemdeydi.
Böylece kentimiz ilçeleri arasında yeni hastane yapılmayan tek ilçe durumunda kalan Yenişehirde bu yatırımdan nasibini almış olacak.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.