Hava Durumu

“AK Hareket” hükümeti

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2015 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 07:28
MHP’nin iki numarası Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’la TBMM başkanlık seçimlerinin üzerine dün sohbet ettik.
TBMM’nin 26. başkanlık seçiminin 4. turunda MHP’nin geçersiz oy kullanmasının AK Parti’nin adayı İsmet Yılmaz’ın seçilmesiyle birlikte olası koalisyona kapı araladılar şeklinde CHP ve HDP’nin yorumlarına yanıt verdi:
“Üç turda da kendi adayımıza oy verdik. Son turda ise ilk üç turda ortaya koyduğumuz iradenin arkasında olduğumuzu, mevcut iki adayı tasvip etmediğimizi göstermek adına geçersiz oy kullandık”
Diyen Büyükataman, bu tutumlarının o andan itibaren TBMM başkanının kimin olduğunun kendileri için bir öneminin kalmadığına vurgu yapmak olduğunu söylüyor.
Partisinin bu davranışına kasıtlı ve maksatlı tepki gösterenlere şunu sormak istediğini söylüyor:
“Peki ne yapsaydık? Sayın Yılmaz’a ya da Sayın Baykal’a mı oy kullansaydık? Bu duruşumuz ilkelerimiz gereğidir.
Ortaya çıkan sonucu AK Parti-MHP koalisyonu ön anlaşması gibi yorumlayan CHP ve HDP’nin, MHP’yi köşeye sıkıştırmaya zorlama samimiyetlerinin doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum.
Hatırlayın, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin çıkardığı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu MHP nasıl arkasında durarak desteklediyse TBMM başkanlığı seçimlerinde MHP’nin aday gösterdiği İhsanoğlu’nu destekleyebilirdi.
‘Öküz öldü ortaklık bitti’ demeye getiren CHP, kendi adayını MHP’nin desteklemesini beklememek kadar bu sonucu da tahmin etmeliydi.”
7 Haziran seçimleri sonrası yaptıkları açıklamalarının aynen arkasında olduklarını bir kez daha hatırlatan Büyükataman, bugüne kadar ne resmi ne de gayri resmi hiçbir parti ile koalisyon içerikli görüşmediklerini söyledi.
Büyükataman, bu konuda net konuşsa da AK Parti koalisyonu için açık kapı bırakıyor.
Bunun oluşabilmesi için temel üç şartlarını öne sürüyor.
Bunlar, bir Cumhurbaşkanı’nın Anayasal sınırlarına çekilmesi.
İki çözüm sürecinin askıya alınması, üç 17-25 Aralık hadisesinin netlik kazanması.
Bu üç şartın oluşması halinde AK Parti ile koalisyonun söz konusu olabileceğini aksi takdirde erken seçim yönünde yeni bir yol haritası belirleyebileceklerini alenen söylüyor.
“AK Hareket” adıyla AK Parti-MHP koalisyonu olur mu derseniz, AK Parti’nin içinde yer alacağı başka bir seçenek görülmüyor.

UÜ GÖRÜKLE'DEN İBARET DEĞİLDİR

Uludağ Üniversitesi Yönetim Kurulu, üniversiteye bağlı fakülte ve meslek yüksekokullarının bulunduğu ilçelerde toplantılarını sürdürüyor.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın başkanlık yaptığı üniversite senatosunun bir araya geldiği toplantı bu kez Orhaneli ilçesinde yapıldı.
Tarihi Taş Mektep’te toplanan UÜ Yönetim Kurulu, kısa ve orta vadede hayata geçirilecek projelerin yanı sıra, fakülte ve okullardan gelen talepleri değerlendirmiş.
Amaçlarını,
“Üniversitemizi Bursa’yla bütünleştirmek hedefimiz doğrultusunda da toplantılarımızı kampus dışındaki birimlerimizde de yapıyoruz” diye açıklayan Rektör Ulcay, her konuda ortak akılla hareket etmeye özen gösterdiklerini ve gerek senato gerekse de yönetim kurulu toplantılarını bu anlamda çok önemsediklerini belirtmiş.
Kentimizin en önemli markalarından biri Uludağ Üniversitesi Görükle kampusundan ibaret değildir.
Nitekim, Kestel ve Gürsu dışında kalan 15 ilçede UÜ’ye bağlı fakülte ve meslek yüksekokullarında binlerce öğrenci eğitim görmektedir.
900 öğrencinin eğitim gördüğü Orhaneli ilçemiz de bunlardan bir tanesidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.