Hava Durumu

"Adil Öksüz'ü Gemlik'te kimler ağırladı?"

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2017 09:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2017 09:31

Şu güzelim ilçenin adının yolsuzluklar, sahtekarlıklar, entrikalar, belediye kararların mahkemelerce bozulduğu şimdi de FETÖ ismiyle anılması ne kadar kötü bir durum.
Gemlik'in imajı geçmişte de pek tekin değildi.
Ancak alınan önlemlerle bu kötü imajın önüne geçildi.
Halbuki Gemlik bunların hiçbirini hak etmiyor.
Peki ya Gemlik'i bu duruma kimler getirdi?
İşte mesele burada.
Ben söyleyeyim...
Siyasi menfaatler uğruna Gemlik feda edilmiştir.
Şöyle bir düşünün eski Belediye Başkanı Mehmet Turgut döneminden sonraki süreçte siyasi partilerin iktidar olmak istediği en gözde ilçe haline gelmiştir.
Rantın en üst seviyede olduğu bu ilçemizde güç geçmiyor ki olumsuz bir gelişme yaşanmasın ya da ortaya atılmasın.
Geriye dönük tek tek hatırlatmaya gerek duymuyorum.
Gemlik'te yaşayanlar her şeyin farkında.
Bunları niçin aktardığıma gelecek olursak, eski Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler'in "Başkan Düşürüldü" kitabının imza gününde ilçeyi yönetenlere sorduğu şu sorudur:
"Adil Öksüz'ü Gemlik'te kimler ağırladı?"
Öksüz, bilindiği gibi FETÖ'nün bir numaralı firari sanığıdır.
Böyle bir soruyu sormasının altında yatan gerekçesini sorduğumuz Fatih Mehmet Güler'in aktardıkları ilginç; "Kesinleşmemiş iddialarla benim görevden alınmamı isteyen Gemlik'in en üst mülki idare amiri başta kaymakam, cumhuriyet başsavcısı, soruşturmamı yürüten savcı FETÖ üyesi olmaktan tutuklanmışlardır" diyen Güler, sonrasında da eski belediye binasının çürük olduğu gerekçesiyle yıkım raporunu Adil Öksüz'ün rektörlüğünü yaptığı Sakarya Üniversitesi'nde görevli kişilerin hazırladığını ve bu kişilerin de bir süre sonra sahte belge düzenlemekten tutuklandığını söyledi.
Tesadüf müdür, yoksa oyunun bir parçası mıdır bilinmez ama gelişmeleri üst üste koyduğunda görevinden hukuksuzca uzaklaştırılmasının kanıtı niteliğinde olduğunu aktaran Başkan Güler'in "Adil Öksüz'ü Gemlik'te kimler ağırladı" sorusu bakalım Gemlik'te ne şekilde yanıt bulacak.

Muhtarlarla önemli toplantı

Büyükşehir Belediyesi'nin madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklarla mücadele amaçlı hizmete açtığı Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) hakkında Mustafakemalpaşalı muhtarlar bilgilendirildi.
131 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda GADEM'in faaliyetleri, madde bağımlılığına karşı alınacak önlemler ve yerel yönetimlerden beklentiler ele alınmış.
Konuyla ilgili bilgilendirilen muhtarların, mahallelerinde uyuşturucu kullanan gençlerle sıklıkla karşılaştıklarını söylemeleri dahi tehlikenin boyutunu ortaya koymaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.