Hava Durumu

Adı “Orhangazi Tüneli”olsun kampanyası

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2015 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2015 07:25
Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Samanlı Dağı bölgesinde bulunan Samanlı Tüneli’nin isminin “Orhangazi Tüneli” olmasını istiyor.
Buna gerekçe olarak da ilçenin markalaşması, gelecekte daha güçlü bilinirliğe ve kimliğe sahip önemli bir çekim merkezi haline gelmesiyle ilçeye tanıtım ve katma değer sağlayacak olması.
Ayrıca, otoyolun kullanıldığı güzergahta Orhangazi ovasını ikiye bölmüş olmakla birlikte Türkiye’nin en uzun çift hatlı tüneli, bir adet servis alanı, bir adet park alanı, bir adet otoyol bakım merkezi, iki adet giriş-çıkış istasyonu gibi yatırımların ilçenin sınırları içinde konuşlandırılmış olmasıyla bizce de zaten isim hakkını hak ediyor.
OTSO Başkanı Ergün Efendioğlu, tünele Orhangazi isminin verilmesinin gerekçelerini dolayısıyla ilçeye katacağı değere vurgu yaptığı açıklamasının sonunda kamuoyundan destek istemiş.
Henüz otoyol açılmadığı halde ilçeye yapmış olduğu olumlu etkilerini ve gelecekte Orhangazi’nin gelişiminin nerelere gelebileceğini bu günden görebildiğini ve bundan da memnuniyet duyduklarını söyleyen Efendioğlu, bunun için gerekirse imza kampanyası başlatacaklarını belirtiyor.
Taleplerinin haklılığı hususunda, OTSO yönetim kurulunun önderliğinde yapılacak iş şudur;
Tüm kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere kamuoyuyla görüşmeler gerçekleştirilip oluşturulacak lobi çalışmasının Ankara’ya kadar uzanmasıdır.

***

Mutluluğu ailenizde arayın

İnegöl Belediyesi ile Rehber-Der tarafından düzenlenen “Ailede Mutluluk” konulu seminere İnegöllüler yoğun katılım göstermişler.
Pedagog Mehmet Teber’in konuşmacı olduğu seminerde aile içi iletişim, sevgi ve saygı gibi ailede mutluluğun kaynağı olabilecek pek çok konu katılımcılara aktarılmış.
Geçmişle günümüzün aile hayatını kıyasladığımızda toplumumuzda yitirilen değerlerin hangi noktaya geldiği ortadadır.

***

Stresi yönetmeyi öğrendiler

Gürsu Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Stresle Başa Çıkma Yöntemleri” konulu eğitim kapsamında, belediye personeli stresle başa çıkma yöntemleri konusunda bilinçlendirilmiş. Psikolog Derya Yürür tarafından verilen eğitimde stresin fiziksel, duygusal ve zihinsel etkilerine ilişkin bilgiler sunulmuş.
Demek ki çağımızın hastalığıyla baş edebilmek için bilinçlenmek gerekiyor.

***

“Karacabey’i köy görünümünden kurtaracağız”

Yazının başlığındaki söz Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a ait.
Bu söz bazı kesimlerce, “Civciv çıktığı yumurtanın kabuğunu beğenmezmiş misali başkan da Karacabey’i köy gibi görmektedir” şeklinde eleştirilmiş.
Başkan Ali Özkan, Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu ziyaretinde, ilçede daha yaşanabilir ortam oluşturulması için öğrencilerle yaptığı sohbette şöyle demiştir:
“Önümüzdeki süreçte, Karacabey’i büyük bir köy görünümünden kurtararak modern ve çağdaş bir kent olmasını hedefliyoruz”
Başkanın bu sözü sarf etme gerekçesini bildiğim için eleştirilerle kanımca biraz haksızlık edilmiş olduğunu düşünüyorum.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.