Hava Durumu

Aday adayları için başkanlar Ankara’ya çağrıldı

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2015 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2015 07:52
AK Parti Genel Merkezi’nce aday belirlemek için oluşturulan dört ayrı komisyondan biri olan alt komisyon çalışmalarını tamamlayarak hazırladığı raporu, bir üst komisyon olan ara komisyona sunmuştu.
Hafta başından bu yana alt komisyondan gelen raporu değerlendiren AK Parti genel başkan yardımcılarından Süleyman Soylu, Abdülhamit Gül ve Mehmet Muş’tan oluşan ara komisyon görüşlerine başvurmak üzere Bursa’dan üç ismi dün akşam genel merkeze çağırdı.
Bunlar, İl Başkanı Cemalettin Torun, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa İl Koordinatörü Hacı Turan. 
Üç isme, ara komisyon tarafından aday adayları hakkındaki görüşleri tek tek sorulacak ve aday listeleri bu aşamadan sonra şekillenmeye başlayacak.
Üç ismin vereceği bilgiler ve alt komisyonun raporlarını inceleyecek olan genel başkan yardımcıları, aday adayı sayısını 36’ya indirilmiş bir şekilde hazırlayacakları raporu üst komisyona sunacaklar.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlık yapacağı üst komisyon, önümüzdeki hafta toplanarak listede yer alacak 18 aday ismi ve sıralamadaki yerlerini belirleyecek.
Bu arada şunu da aktarmakta yarar olacak, 7 Nisan’a kadar hiçbir şekilde listelerde yer alacak isimler açıklanmayacak.

İrfan Koç, dikkat çekiyor

AK Parti aday adayları içinde, heyecanı ve çalışmalarıyla dikkati çeken bir isim de İrfan Koç.

İrfan Koç, Bursaspor’un Süper Lig şampiyonu olduğu sezon kulübün yönetim kurulunda da yer alan önemli isimlerden biriydi.
Sadece şampiyonluk sezonu değil öncesinde de yeşil beyazlı kulüpte görev yapmış olan Koç, iş hayatında ve spor camiasında edindiği bilgi ve tecrübesini şimdi de politikayla perçinlemek istiyor.
“Halkla iç içe yaşayan bir işadamı olarak Bursa’nın güzelliğine değer katmak için milletvekilliği yolunda aday adayı oldum” diyen İrfan Koç, spor kamuoyunun da desteğinin yanında olduğunu belirtiyor.
Kars Sarıkamış doğumlu olmasına rağmen 20 yılı aşkın süredir Bursa’da yaşayan İrfan Koç’un Bursa Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşunda görev üstlenmesi kendisine tanınırlık açısından avantaj olacağı kanısındayım.
Tanıtım broşüründe, “Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya ve daha güzel bir Bursa bırakmak için bu uğurda aday adayıyım” diyen İrfan Koç, listede yer alma konusunda bir hayli iddialı.

Her yerde aday adayı

Hele ki, şu günlerde nereye gitseniz değişik partilerin milletvekili aday adayıyla karşılaşmak mümkün.
Diğerlerine göre sayı olarak bir hayli fazla olan AK Parti aday adayları bu konuda bir adım önde.
Bunun iki nedeni var…
Birincisi, CHP’nin 72 aday adayı arasından 18 adayın belirleneceği 29 Mart’ta yapılacak önseçimde oy kullanacak üyelere öncelikle kendilerini anlatmakla meşguller. Diğeri ise AK Partili aday adaylarının böyle bir zorunluluğu olmadığı için halkın arasında şimdilik daha sık görülmeleri bundandır.
Ama şu çok net ki, aday adaylarına parlamento yolunu aralayacak listelerde yer almak için müthiş bir çalışma örneği gösteriyorlar. Bu durumu görünce insanın aklına acaba listede bir yer bulamayanlar süreçte partilerinin seçim çalışmalarında da bu performansı gösterecekler mi sorusu geliyor.
Bir kısmıyla yaptığımız görüşmelerimizde her ne kadar, “Listede yer alsak da almasak da bugün olduğu gibi yarın da her zaman partimizin yanındayız” deseler de bu konuda ne kadar samimi olduklarını 7 Nisan’dan sonra göreceğiz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.