Hava Durumu

Adalet, Gemlik’ten BUTTİM’e mi kayıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 10.09.2015 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.09.2015 07:23
Gemlik Adliyesi ile lojmanlarının bulunduğu binanın deprem riski taşıdığı gerekçesiyle kiralanan başka bir yere taşınmış yenisinin yapılabilmesi için de yer arayışlarından uzun süredir sonuç alınamamıştı.
Çeşitli nedenlerden dolayı üç kez yeri değiştirilen Adliye Sarayı binası için son karar Hisartepe Mahallesi’nde kılınmış ancak bu kez de Mal Müdürlüğü’nün engeliyle karşılaşılmıştı.
Belediye Başkanı Refik Yılmaz, meclis toplantısında yer konusunun daha fazla uzaması halinde Gemlik’in adliye sarayından olacağını söylemesi salondaki herkesi “nasıl yani” diyecek şekilde şaşırtmış.
Sözlerine daha da açıklık getirerek sürdüren Başkan Yılmaz, BUTTİM’de yapılmasına karar verilen Bursa Adliye Sarayı Kampusu’na Gemlik Adliyesi’nin de dahil edilmek istendiğini söylemiş.
Bu sözler iktidar partisinin belediye başkanının sarf etmesi haklı olarak CHP ve MHP’li üyelerin kafalarında “acaba mı?” sorusunu oluşturmuştur. 
İktidar partisinin belediye başkanının bilgisi dışında böyle bir girişimde bulunulması tepkilere neden olmuşsa da böyle bir düşüncenin olduğu ortadadır.
“Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” sözünde ima edilmek istendiği gibi bu işin de sonunda ortaya atılacak bahane önce yer bulunamadığı daha sonra da Adalet Bakanlığı’nın yeni bina yapılmasına sıcak bakmadığı gerekçe göste-rilip Gemlik Adliyesi böylece BUTTİM’e kaydırılacağının işaret fişeği gibidir.
Tıpkı,Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulları yerleşkesindeki Hukuk Fakültesi’nin Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’na taşınmasının istenmesi gibi.

CHP MUDANYA YANGININI TBMM'YE TAŞIDI

Mudanya’nın Çağrışan ve Göynüklü mahalleleri kırsalında geçtiğimiz günlerde 50 hektarlık alanda meydana gelen orman yangınının yankıları Ankara’ya kadar uzanmış durumda.
Yangının çıkış sebebine ilişkin olduğu kadar geç müdahale edildiği yönündeki görgü tanıklarını dinleyen CHP Milletvekili Erkan Aydın iddiaları TBMM’ye taşıdı.
Aydın, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması isteğiyle TBMM’ye verdiği önergesinde ilgiç bir iddiaya da yanıt istedi.
Şöyle ki; bakanlıkça kiralanan yangın söndürme helikopterlerinin ve uçaklarının ücretlerinin uçtukları saate göre ödenmesinden dolayı daha fazla uçarak para alabilmek için yangın büyümeden uçuşa başlamadıkları iddialarının da yanıtlanmasını talep etti.
Pek su götürmeyecek cinsteki bu iddianın yanıtını doğrusu biz de merak ediyoruz.

EN GÜZEL TEPKİ SAĞDUYULU OLABİLMEKTİR

Terör saldırıları, mülteciler, kıyıya vurmuş çocuk bedenleri, ardı ardına gelen şehitlerimizin haberlerinden başımızı kaldıramıyoruz.
Gün geçmiyor ki, başka çatışma haberleriyle sarsılmayalım. Şehitle-rimizin ailelerinin acısını yüreğimizde hissediyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor.
Tek tesellimiz halkımızın olaylara sağduyulu yaklaşmasıdır.
Toplum olarak göstereceğimiz en güzel tepki evimize, işyerimize, aracımıza ay yıldızlı bayrağımızı asmak olmalıdır.
Bu konuda iki güzel örnek:
İnegöl’de yayın yapan Süper Kanal isimli televizyon kanalı spikeri Seyfettin Aras, giydiği asker kıyafetleriyle haber bültenini sunması.
Yine Mudanya Belediyesi olağan meclis toplantısına CHP’li meclis üyeleri siyah tişört giyerken AK Partili meclis üyeleri de yakalarına siyah kurdele takıp katılmalarıdır. 
Bu da tepkimizi şiddet kullanmadan da gösterebiliyor olmamızın en belirgin göstergesidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.