Hava Durumu

300 km’lik Bursa sahillerine Büyükşehir dokunuşu

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2015 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2015 08:35
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gittiği her yerde hep şunu söylüyor.
“115 kilometrelik deniz sahili olmakla birlikte buna İznik ve Uluabat göllerini de katarak 300 kilometrelik sahili olan bir Bursa”
Derken hiç de haksız sayılmaz.
Gerçekten de kentimizin pek çok özelliğinin yanında aynı zamanda bir deniz kenti olduğunu da son 3-4 yıldır fark edebildik.
Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Narlı’dan başlayıp Küçükkumla, Gemlik, Kurşunlu, Burgaz, Mudanya, Tirilye, Eşgel ve Bandırma’ya sınır olan Karacabey Boğazı Kurşunlu Mahallesi’ne kadar uzanan deniz sahilinde çalışma başlattı.
İşte o çalışmalardan bir tanesi de dün temeli atılan Mudanya Sahil Düzenleme Çalışması’dır…
Aynı şekilde Uluabat ve İznik gölleri sahil ve çevre düzenlemesini de buna dahil. Bu çalışmaların organize şekilde yapılabilmesi için de Hakan Bebek yeni oluşturulan Sahil Daire Başkanlığı’nın başına getirildi.
Yaz öncesi hem deniz hem de göl sahillerinde çalışmalar böylece başlamış oldu.
Özellikle de İznik Gölü’nün hem Orhangazi tarafında hem de İznik yönündeki sahil kıyı çalışmaları bu iki ilçemiz adına önemli gelişmedir.
Şundan önemli diyorum, çünkü bugüne kadar böyle bir çalışma hiç yapılmamıştı İznik Gölü çevresinde.
Büyükşehir Belediyesi, İznik’i cazibe merkezi haline dönüştürmek için bir yıldır sürdürdüğü planlama çalışmalarının görsellerini ilçe halkıyla paylaştı.
İlçenin yıllardır özlemini çektiği çalışmalar hayata geçtiğinde gerçekten de İznik gölüyle, tarihi eserleriyle, müzesiyle ve doğal güzellikleriyle tam bir cazibe merkezi olacaktır.
İlk etapta ilçenin Karayolları mevkiinden Darka Tatil Köyü’ne kadar uzanan göl sahili projesi İznik’e vizyon kazandıracak.Yeşil Cami, İznik Müzesi ve Şeyh Kudbettin Türbesi ile Yeşil Camisi’nin olduğu bölgeyi kapsayan bir diğer proje ile ise ilçe, tarihine yakışır hale getirilecek.
Son olarak Avdulvahap Projesi’nin hayata geçmesi ile de İznik tam bir cazibe merkezine dönüşecek.
Büyükşehir Yasası bir yıl önce çıktığında İznik özelinde şunu yazmıştım.
Ülkemize 130 yıl başkentlik yapmış Bursa’nın değerleriyle birlikte yok olmaya yüz tutmuş tarihini yeniden ayağa kaldıran Recep Altepe, İznik için büyük şans olacaktır.
Bugün gelinen nokta aslında budur.

Aydın’a ‘Bizim oğlan’ sevgisi 

Dün Keles’e giderek seçmenlerden oy isteyen CHP milletvekili adayı Erkan Aydın aktardı.
Burada bir araya geldikleri muhtarların en çok şikayet ettikleri konuların başında Büyükşehir Yasası’yla birlikte yetkilerinin alınmasından dert yanmışlar.
Şu anda paraları, bütçeleri ve de sorumluluklarının olmadığını söyleyen muhtarlara Erkan Aydın’ın yanıtı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaadleri gibi olunca kendilerine olan ilginin daha da arttığını belirtiyor.
“Özellikle dağ ilçelerinde belirgin şekilde görüyoruz ki, vatandaş kaderine terk edilmiş”
Diyen Aydın, CHP’nin iktidar olması durumunda söz verdikleri her projenin arkasında olacağını, ellerinden alınan haklarının tekrar iade edileceğine dair söz vermesi yöre halkının kendilerine olan inancını artırdığını söylüyor.
Erkan Aydın’ın dağlı olduğunu düşünürsek seçimlerde mutlaka bir farkındalık yaratacağı kanısındayım.

Yıllar sonra gelen keramet

Türk toplumunda aile kavramı her zaman çok önemlidir.Aynı şekilde aile bağları da.
Aile sağlam olursa toplumun temeli de sağlam olur.
Bu yüzden çocukların aynası anne ve babasıdır.
Aile binanın temeli gibidir.
Yenişehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi olan geleneksel toplu nikah töreninde 20 çift yıllar sonra resmi nikahlarını yaptırdılar.
Eğer bu taşlar sağlam olursa, bina da sağlam olur.
Çoluk çocuk sahibi olmalarına rağmen çeşitli sebep ve bahaneleri öne sürülerek resmi nikahlarını yaptıramamış olan çiftlerin Yenişehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle nikahları gerçekleştirilmiş.
Nikah masrafları belediyece karşılanan çiftlerin Türkiye Cumhuriyeti yasalarınca da evlilikleri böylece kayıt altına alınmış.
Çevremizde benzer durumda olan çiftlere yardımcı olup onların nikahlarını yaptırabilmek o çiftleri tekrar evlendirmiş kadar önemlidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.