Hava Durumu

Timsah Kartal’ı parçaladı

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2013 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2013 08:23

İlk 45 dakika içinde doğru sistemle, doğru oyuncularla sahada olan Bursaspor takımı, öyle bir oyun ortaya koydu ki; rakibi Beşiktaş’ı adeta dağıttı.
Motivasyon anlamında zaten hiçbir sorun yaşamayacağı belli olan Yeşil Beyazlı oyuncuların, bu maçı kazanmaları için çok nedenleri vardı. Bu anlamda da oyuna coşku vermekte birbirlerini maç boyu tetiklediler ve hiç zorlanmadılar.
Bursaspor takımı bütün bu pozitif özelliklerini sahanın içinde uygularken de çok başarılıydı. Oyunun her iki yönünü de ustaca kullandı diyebiliriz. Sahayı hem enine hem boyuna çok iyi parselleyen Yeşil Beyazlılar, özellikle merkezdeki üç oyuncu Edu, Belluschi ve Batalla’nın müthiş performansıyla önce topa sahip oldular sonra da oyunu organize ettiler.
Pinto’nun attığı ilk gol, Batalla’nın araya yaptığı servisle gerçekleşmesi ve Batalla’nın attığı golün de kenar akınında Şener ile olması Bursaspor takımının hücum zenginliğinin göstergesiydi aslında.
Bütün bunlar Bursaspor adına gerçekleşirken, Beşiktaş’ta bence en büyük yanlış Samet Aybaba’nın orta alanın merkezini Mehmet Akgün ve Veli’ye teslim etmesiydi. Ayrıca Fernandes’in de forvetin arkasına yerleşmesi rakip adına bir felaketti. Sadece 45 dakika içerisinde tek bir pozisyon üretmeleri de bunun eseriydi.
2. yarıda esasında çok değişen bir şey olmadı. Sadece Beşiktaş farkı kapamak adına öne daha fazla oynadı ama arkasında büyük boşluklar bıraktı.
Bursaspor’un 3.golünde yine Batalla’nın kenardan getirdiği topla Ferhat’ın attığı gol Beşiktaş’ın adeta fişini çekmiş oldu. Timsah’ta her oyuncunun maksimum oynamasının yanında sahadaki sakin tavırları da dikkat çekiciydi. Sonuçta savunmada sıfır hatayla oynayan, orta alanda rakibe bariz üstünlük kuran,  hücum hattındaki Pinto, Tuncay ve Ferhat ile rakibe endişe yaratan Timsah’ın kazanması kadar doğal bir şey olamazdı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.