Hava Durumu

Timsah’ın zirve inadı

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2013 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2013 08:23

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki teknik adamları anlamakta zorlanıyorum. Elinde Sestak gibi bir hücumcu varken neden oyuna sağbek Basser’le başlarsın, anlamak mümkün değil.
Allah’tan elinde çilingir gibi Battala var... Eğer o da olmasaydı biz bu Sivasspor’u zor geçerdik.
İlk 45 dakika içinde Yeşil Beyazlılar’da savunmadan çıkan birinci topları alma görevini sadece Belluschi üstlendi ve Bursaspor takımı ikinci bölgede organize olmakta çok zorlandı. Çünkü Batalla’nın Pinto’nun yanına ikinci santrfor gibi yerleşmesi Edu’nun savunma içine girmesi Timsah’ın orta alan etkisini adeta yok etti.
Oyunun hemen başında Belluschi ile kazanılan penaltı atışını Pinto’nun kaçırması Yeşil Beyazlılar’ın maç ritmini bozdu. Ayrıca Pinto’nun hücum bölgesinde statik kalması topun Timsah adına üçüncü bölgede olmasını da engelledi.
Bu durum Bursasporlu oyuncuların bölgeler arası geçişlerini de tıkadı.
Timsah’ın ilk 45 dakika içinde kaçan penaltı dışında sadece Belluschi’nin kafa şutu ile kaleci Borjan’ı rahatsız etmesi Atatürk Stadı’nda görmeye alışkın olduğumuz bir durum değildi.
Sivasspor ise Rıza hocanın doğru tercihi ile Kırmızı Beyazlıların Bursaspor’un birinci bölgesinde kalması kendilerine büyük bir avantaj yarattı. Rakip adına oyunun gelişimi pozitif durumdayken Grosicki’nin sakatlanıp oyundan çıkması kurgularını bozdu.
Hücumda Eneramo’nun fiziksel avantajı ile Bursaspor savunmasını zorlayan Sivas, iki kanatta da etkili olup özellikle Aatif’le tehlikeli oldular.
İkinci devre ne olduysa oldu. Oyun bir anda değişti.
Bursasporlu oyuncuların kazanma isteği ve arzusu beraberinde coşkulu bir oyunu getirdi. İlkyarı birbirlerinden uzak olan Yeşil Beyazlılar, bu yarıda birbirlerine yakınlaşmaları saha içi iletişim açısından çok doğruydu. Bunun sonucunda da ilk önce topa sahip oldular ve arka arkaya hücum aksiyonu izinde oldular.  Bu girişimlerden bir tanesinde yine Batalla’nın kurnazca Sivasspor savunması içine girerek golü bulması Timsah’ta enerjinin karşılığı oldu diyebiliriz.
Oyunun son çeyreğinde Hikmet Karaman’ın Pinto’nun yerine Sestak’ı oyuna sürmesi doğru bir hamleydi. Ancak sakatlanan Basser’in yerine oyuna giren Ferhat için aynı şeyi söyleyemeyiz. Sivasspor’da ise Rıza Çalımbay’ın oyundan Eneramo’yu alması Bursaspor’un ekmeğine yağ sürdü. Sonuçta yine Batalla ve yine bireysel yetenekle kazanılan gol ve inatçı takım karakteriyle kazanılan üç puan.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.