Hava Durumu

Merkezde üstün olunca

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2012 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2012 08:50
İnanın dün Bursa Atatürk Stadı'nda sanki Premier Lig'de bir maç izledik. Yeşil zemine yansıyan gölgeler eşliğinde güneşli bir gündüz oyunu… ÖZLEMİŞİZ.
Tribünler adeta çiçek açmış baharın müjdecisi gibi. Soğuk kış günlerinden sonra içimiz ısındı. Bu ortamı yaratan bayan taraftarlarımıza ve çocuk timsahlarımıza  sonsuz teşekkürler.
Gelelim maça; Bursaspor takımı bu maçı rahat kazandıysa öncelikle rakip takımdan Cernat, Shelton ve Mabiala'ya teşekkür etmeli. Çünkü ilk 20 dakikada üç önemli gol pozisyonu yaratan bu isimlerden birisi becerikli olsaydı, skor avantajını alan rakip karşısında Timsah'ın işi zorlaşırdı. Yeşil Beyazlılar adına gelişen bu negatif durum dakika 25'te bir anda değişti. Maçın kırılma anı ise bence Batalla'nın attığı akıl dolu kafa golüyle gerçekleşti. Yemeden üç attı ama inanın bu maç tarihi farka da gidebilirdi.  Bursasporlu oyuncular dün cömert  günlerindeydiler.
Öncelikle bu müthiş galibiyetin Bursaspor adına gelişmesini sağlayan bütün oyuncuları pozitif anlayışlarından dolayı tebrik etmek gerekir. Ama bu başarıdaki en önemli payı da merkezdeki oyunculara vermek gerekir. Çünkü N'Diaye ile fizik gücünü yükselten, Adem Koçak ile dinamizm kazanan, Batalla ile teknik becerisi doruğa çıkan orta alan rakip için adeta kabus oldu. Bu durumu, oyunun ikinci çeyreğinde farkeden Bülent Korkmaz'ın bütün hamleleri dahi yetersiz kaldı. Hatta Korkmaz'ın en güvendiği oyunculardan Shelton, Cernat, Mehmet Yıldız ve İlhan Parlak gibi isimler bile bu duruma direnç gösterip karşı koyamadı. Sonuçta Bursasporlu oyuncuların rakip karşısında fizyolojik ve psikolojik üstünlüğünün devamını sağlaması ne kadar önemliyse,  teknik olarak da rakibini ezmesinde tribünlerin coşkusu da yadsınamaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.