Hava Durumu

Krize Belluschi müdahalesi

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2013 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2013 08:33

Rakip Elazığspor, ligde 12 haftada toplam 30 gol yemiş, ligin dibine demir atmış bir takım. Mutlak kazanmak zorunda. Bursaspor ise çalkantılı geçen bir haftadan sonra, camiasının güvenini kazanmak istiyor. Bu açılardan maçı ele aldığımızda zevkli, heyecanlı ve bol pozisyonlu bir oyun hayal ettim. Ama ilk 45 dakikaya baktığımızda, durağan ve silik bir oyun vardı sahada. Sadece aksiyon yaratan pozisyon, İbrahim Kaş’ın Ferhat’ın şortundan çekmesi sonucu kazanılan penaltı ve Taiwo’nun golü. Bunun dışında ilk yarı içinde kayda değer ben hiçbir şey görmedim.

Timsah adına merkezde Belluschi’nin olması ve yanında Musa’nın forma alması, oyunu organize etmek adına önemliydi. İkinci devrenin başında Yeşil Beyazlıların rakip kaleye 15 dakika gidememesi enteresandı. Zaten 58’de rakip adına Habib Sow, Bursaspor adına ise kaptan Serdar Aziz’in oyundan atılması Timsah adına oyunun kontrolden çıktığı dakikalardı. Zaten iki dakika sonra basit bir savunma hatası yüzünden topu kalemizde gördük.

Yenilen bu gol sonrası rakip eğer ikinci golü bulamadıysa, bu tamamen Elazığlı oyuncuların gergin ve stresli olmasından dolayıdır. Tabii ki bu arada Bursaspor adına önemli kurtarışlar yapan kaleci Frey’i de unutmamak gerekir.

Bursaspor’un oyunda dengeyi yakaladıktan sonra, rakip kaleyi düşündüğü dakikalarda maçı kurtaracak golü Belluschi’nin harika vuruşu ile kazanması bence sürpriz değildi. Çünkü Pinto’nun durağan hali, Kazım ve Ferhat’ın fazla çizgide kalması nedeniyle gol ancak merkezden gelen sürpriz oyuncular ile gerçekleşebilirdi. Öyle de oldu. Gol sonrası oyun her iki takım için de kontrolden çıktı. Ve geniş alanda oynanmaya başladı. Bu durum Timsah’ın işine yaradı diyebiliriz. Gol olabilecek çok pozisyon bulduk. Ama geriye dönüşler de yavaş olunca rakip de gol için umutlandı. Ama becerikli değillerdi. Timsah’ın tecrübeli savunması Elazığspor’a bir gol şansı daha vermedi. İki teknik adamın da oyuna yaptığı müdahaleler maça değer kattı diyebiliriz.

Sonuçta Bursaspor adına krizin daha fazla büyümemesi için bu maç çok önemliydi. İlginç olan bir Güney Amerikalının yol açtığı krizi başka bir Güney Amerikalı Belluschi’nin durdurmasıydı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.