Hava Durumu

Kadro zengin olunca

Yazının Giriş Tarihi: 02.11.2014 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.11.2014 07:47
Öncelikle söylemem gerekirdi, tribünleri görünce bir kez daha hayal kırıklığı yaşadım. Büyük Bursaspor taraftarı daha neyi bekliyor ben anlamadım. Şu gördüğümüz Süper Lig’de, zengin bir kadroya sahip Bursaspor’un yanında bir de on ikinci adam olsa inanın sezonun flaş takımı olur, ligin tozunu atar. 
Gelelim maça Timsah’ın Sivas karşısında ilk 45’te adeta tek kale oynadığı bir oyundu. Yeşil Beyazlılar en az 7-8 pozisyon ürettiği oyunda, Sivas takımının Bursaspor kalesini sadece bir defa Aatif ile rahatsız etmesi enteresandı. Bursaspor adına niye gol olmadı diye soracak olursak önce gol için gerekli beceri eksikliği, sonrasında ise şanssızlık vardı diyebilirim. Ama maçın hakemi Çağatay Şahan berbat yönetimi ile Bursaspor’un ilk yarı önünü kesti desem abartmış olmam herhalde.
İkinci yarının hemen başında, Şenol hocanın beklenen hamlesi  ile Bekir’in yerine  Volkan Şen oyuna dahil olunca Bursaspor’da taşlar yerine oturdu diyebiliriz. Ozan Tufan’ın merkezdeki yerine dönmesi hem onun kendini daha iyi hissetmesini sağladı hem de Timsah bir kat daha fazla fizik güce ulaştı. Bu durum Belluschi ve Josue’nin ofansif tarafını daha fazla kullanmasını sağladığı gibi, Volkan Şen ile de kanat etkisini hissettirdi diyebiliriz. Beklenen golün Josue’nin muhteşem frikik vuruşu ile gelmesi Bursaspor’a derin bir ohh çektirirken rakibini adeta uçuruma sürükledi. Yaratılan özgüven patlaması sonucu, Volkan Şen ‘in rakiplerini adeta süründürerek attığı gol ile devam eden şov  ve son noktayı Fernandao’nun koyması skoru belirledi. Bana göre Timsah bu maçtan çok daha fazlasını kazandı. Özellikle Bursaspor bütün halinde hareket etme becerisini yakaladı. Sadece Bekir ve Bakambu beklenenden uzaktı o kadar. Kaptan Serdar Aziz’den en uçtaki Fernandao’ya kadar Yeşil Beyazlı futbolcular oyunun pozitif tarafını ortaya koydular. Ve ne hakemin kötülüğü ne de rakibin pozisyonu Timsah’ı etkilemedi. Sonuçta,  “Bursaspor taraftarı bu takımın arkasından gitmeli” dediğimizde ben bu ışığı görmüştüm. Ve yine söylüyorum bu gidiş bizi hayallerimizin olduğu yere götürebilir.  Yeter ki her anlamda bütünlüğü yakalayalım...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.