Hava Durumu

Final yoluna girdik

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2014 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2014 07:56

Ben bu teknik adamları anlamıyorum. Galiba anlayamayacağım da. Bursaspor’un geçici baş antrenörü İrfan Buz’un da, orijini sağ bek olan Şener’den sağ hücumcu yaratma isteği Timsah’ta adeta çürük bir diş gibi sırıttı.
Halbuki İrfan Hoca da bilir; futbol macerayı sevmez. O zaman ne gerek var icat yapmaya diyesi geliyor insanın. Çünkü Şener oyunun başında iki net gol pozisyonuna giriyor, alışık değil ya garip davranışlarla topu adeta eziyor ve Timsah avantajı kaçırıyor.
Aslında oyun Bursaspor adına ne kadar iyi başlamıştı. Moralsiz Cimbom karşısında ilk yarıda Volkan-Sestak işbirliğiyle iki adet Şener’le, iki adet Sestak’la ve bir adet Volkan’la gol pozisyonları bulmuş ama inanç eksikliğinden dolayı topu rakip ağlara gönderememişti. Kontrolsüz ve uzun mesafede oynanan oyunda her iki takım da golü bulabilirdi.
Ancak daha kaliteli ayakları olan Aslan’ın Sneijder ile bulduğu gol, Burak’ın akıl dolu pasıyla gerçekleşirken, Selçuk’la buldukları penaltı golü tamamen Civelli’nin kontrolsüz hamlesinden kaynaklandı diyebiliriz.
İkinci yarıya Timsah adeta golle başladı. Şener’in ortasında günün başarılı ismi Volkan’ın akıl dolu kafası farkı 1’e indirip, Yeşil Beyazlı oyuncuları yüreklendirdi. Oyun ikinci 45’te de aynı ilk yarı gibiydi. İki takım da hücuma geçtiği pozisyonlarda hiçbir direnç ile karşılaşmadan direkt kaleye ulaşmaları enteresandı.
Tabii ki bu görüntü seyir zevki açısından keyifliydi. İkinci yarının başında İrfan Buz’un Basser-Ferhat değişikliğiyle, Şener’in gerçek yerine dönmesi Timsah’ın sağ kanadı daha aktif kullanmasına sebep oldu diyebiliriz.
Ancak ne Sestak-Sercan, ne de Volkan-Ozan Tufan değişikliği zamanlama açısından doğru değildi. Çünkü çıkan her iki oyuncu da Bursaspor adına önemli işler yapıyorlardı. Oyunun son bölümünde Galatasaray’ın temposunu düşürüp, oyunu sete döndürmesini anlayabiliriz. Ancak mağlup durumda olan Yeşil Beyazlı oyuncuların rakibe uymasını kabul edemeyiz. Sonuçta Timsah’ın böyle bir Aslan yakalamışken, bunu fırsata dönüştürebilir diye düşünürken, son dakikalarda yakalanan bir kontratakla Bekir ile kazanılan gol bu maçın hakkı olan skorunu oluşturuyordu. Ayrıca final için Timsah’a büyük bir şans getiriyordu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.