Hava Durumu

En güzel tesadüf

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2012 00:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2012 00:54

Hector Cuper gibi bir teknik adamın oyunun sadece savunma tarafını kullanmasını eleştiriyoruz. Maçın birinci dakikasından itibaren oyunu tutmadaki ve savunmadaki başarısını aynı oranda hücum etme becerisi gösteremeyen Mor Beyazlılar’ın doksan dakikanın sonunda kaybetmesi aslında negatif zihniyetin de mağlup olması diyebiliriz. Onun içindir ki Timsah’ın kazanması aslında Türk futbolu adına daha önemliydi.
Oyunun içinde savunma blokunu hiç öne çıkarmayan rakip bir de merkezdeki Şamil ve Nizamettin’le hücumu hiç düşünmeyerek Timsah’ın orta alan üstünlüğünü de engellemiş oldu.
Ne Batalla ne Belluschi rakip yoruluncaya kadar maça etki yaratamadılar. Ama oyunun son çeyreğinde rakip takım oyun disiplininden uzaklaşıp topu üçüncü bölgede tutamayınca önce Batalla devreye girdi sonra Ertuğrul Sağlam, Arjantinli rakip kalede daha çok top alarak adete rakip kalede kabus olurken, Sağlam’ın birinci hamlesi Ferhat, Murat değişikliği Timsah’ın kanat etkisini yok etti. Kaldı ki Sestak ve Okan Deniz yanındayken…  Ama ikinci hamlesi oyuna değer katma adına önemliydi. (N’Diaye-Sestak) Çünkü Sestak direkt rakip kaleyi düşünen şutör ve araştırıcı yapısıyla savunmanın dengesini bozan bir oyuncuydu. Attığı gol teşebbüs etmenin ona bir mükâfatı gibiydi.
Uzun haftalar sonra Pinto’nun 11’de olması Timsah’a bir şey katmadı. Bana göre Sestak o formayı daha çok hak eden isimdi. Sonuçta Bursaspor adına tam bir kırılma maçıydı. Sestak’ın attığı gol tesadüf eseri bile olsa kazanmak adına önemliydi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.