Hava Durumu

Çıldırtacak 3 puan

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2014 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2014 07:48

Futbol oyununda doğru sistem ve doğru oyuncularla oynarsan rakibe göre hep bir adım önde olursun. İşte dün, Bursaspor’da İrfan Buz teknik adam olarak ilk 11’de doğru isimlere yer vererek rakip kaleyi oyunun her anında düşünen oyuncularla sahada olunca pozisyon ve gol sorunu yaşanmadı. Rakip Sivasspor’da benzer anlayışla ve fazla hücumcularla sahada olunca heyecanlı ve keyifli  futbol ortaya çıktı. Hem oynayanlar keyif aldı, hem de izleyenler. İlk yarıda karşılıklı atılan 6 golde de aksiyon, bol heyecan ve adrenalin vardı.
Ancak ligin sonuna girdiğimiz bir dönemde Timsah için puan ve puanlar çok önemliydi. Ayrıca her iki takım oyuncularının oyunun boyunu uzatıp, savunma prensiplerinden uzaklaşınca hem Bursa takımı, hem Sivas takımı birçok gol olabilecek pozisyonlar buldular. Yani öyle bir maç oynandı ki Atatürk Stadı’nda kim fazla atarsa kazanacaktı. Bursaspor’da ikinci yarıda orta alana yapılan Şamil hamlesi savunmayı güçlendirmek için yapılmıştı.
Ama bana göre çok erkendi. Çünkü Sestak çok istekli ve formdaydı. Kaldı ki bu kontrolsüz maçta oyunu sete döndürmek imkansızdı. Ayrıca Volkan – Caja değişikliği de doğru değildi. Çünkü Volkan, zayıf Sivasspor savunması için tam bir tehditti. Fakat her şeye rağmen savunma arkasında inanılmaz boşluklar bırakan Sivasspor savunması arasına giren Fernandao’nun attığı şık gol futbolun gerçeği olup bütün yanlışları da örtüyordu. Sonuçta ligin en fazla gol yiyen iki takımından biri olan Sivasspor karşısında futbol felsefesi olarak daha cesur olan Bursaspor’un kazanması futbolun doğrusuydu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.