Hava Durumu

Avrupalı Timsah

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2012 09:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2012 09:36

Her iki takım arasında kuruluştan lig şampiyonluğuna kadar çok benzerlikler var. Ama Hollanda futbolu ile Türk futbolu arasında dünya sıralamasında ciddi fark vardı. İşte bu durum ister istemez beni endişelendiriyordu. Ama geçmişte Bursa’da oynanan Türkiye-Hollanda maçı aklıma geldiğinde bir anda umutlandığım gibi ‘neden olmasın’ inancını da beraberinde getirdi. İşte bende oluşan bu duygu 25 bin taraftarda da vardı.
Tribünlerdeki müthiş desteğe eşlik etmek isteyen sahadaki on bir cesur adam öyle bir havaya girdi ki müthiş oynama isteğiyle agresif mücadele yaparak kazanmak için sürekli rakip kaleyi düşündü. Geriye düştüğü anda bile coşkusunu hiç kaybetmeden skoru almak için bütün hünerlerini ortaya koymaktan çekinmedi.
Zaten takım olgusunu ortaya koyduğu anda beraber hareket etme özelliğini geliştiren Yeşil Beyazlılar, tam bir kompakt takım görüntüsü verdi.
Bireysel aktörlerini de sahneye çıkarmakta hiç zorlanmadılar. Batalla bir oyuncu daha napsın, Allah nazardan korusun. Bursaspor takımının en etkili silahı. İki muhteşem gol attığı gibi, Sestak’a da harika bir asist yaptı. İki asistle oynayan Ozan’ın da sol çizgideki performansı görülmeye değerdi. Ama dün iki görülmeyen kahraman vardı ki Musa Çağıran ve N’Diaye hem defans yaptılar, hem de hücuma büyük destek verdiler. Serdar Aziz’in sakatlanması ne kadar şanssızlıksa kaptan Ömer’in onu aratmayan performansı Timsah’ın şansıydı.
Sonuçta bu tip takımlar karşısında önce fiziksel sonra oyunsal dengeyi yakalamak çok önemlidir. Sonrasında skor avantajı alıp, üstünlük kurmak çok daha önemlidir. Yeşil Beyazlılar bunu başardı. Asıl olan bu tip rakip karşısında psikolojik üstünlük kurup üçüncü golü bulmaktı. İşte bunları gerçekleştirmek hiç de kolay bir şey değildi. Bunların oluşmasında sahanın içindeki Ertuğrul Sağlam’ın büyük katkısı vardı. İlk defa oyuncuların rakip kaleye cesurca gitmesine izin verdi. O da artık Avrupalı oldu. Bu galibiyete Türk milletinin bu günlerde büyük ihtiyacı vardı. Onun için bu cesur adamları alkışlamak gerekir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.