Hava Durumu

Adam markajı

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2012 10:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2012 10:31

 Timsah’ın oyun kurgusunu ve oyuncu kadrosunu en ince ayrıntısına kadar iyi analiz etmiş. Ertuğrul Sağlam döneminde oluşan oyun karakterinin hemen hemen aynısını rakip takım uygulayarak puanı kaptı… Yani Yeşil Beyazlılar kendi silahlarıyla vuruldu.
Ne yaptı Hikmet hoca? Birincisi orta alanda Yasin ile Batalla’yı kilitleyerek Bursaspor’un saha içindeki iletişimini kesti. İkincisi, merkezdeki Haris ile savunmadan gelen bütün topları aldı. O da hem önündeki hem yanındaki bütün arkadaşlarını topla buluşturarak oyunun içinde kalmalarını sağladı. Bu durumda top alamayan Yeşil Beyazlı oyuncular da oyundan koptu. Üçüncüsü de hücumcu orta saha İbricic ikinci bölge ile üçüncü bölge arasında serbest kalarak öncelikle markajdan kurtuldu, aldığı bütün topları da olumlu kullanarak, takımının hücum zenginliği yaratmasını sağladı.
Ayrıca iki kenar hücumcu İsmail Sosa ve Ekrem Dağ’ın başarılı performansı arkalarında oynayan Bursaspor orijinli Serdar Kurtuluş ve Şenol Can’a bağlıydı. Antep takımının en kötü bölgesi savunmanın merkezindeki İvan ve Binya idi. Özellikle orta sahada bozma Binya o kadar basit hata yaptı ki, Bursasporlu oyuncular bundan faydalanamadı.
Gaziantep’in attığı gol de İbrahim Öztürk’ün adeta hediyesi gibiydi. Belki 90 dakika Bursaspor’un en iyi ismiydi ama yaptığı bir hata güzel oyununa gölge düşürdü. Bursaspor’da Battalla’nın saha içindeki alternatifi olarak alınan Belluschi bekleneni vermekten çok uzaktı. Bu kadar fizik gücü düşük bir oyuncunun işlevinin çok yüksek olması gerekir. Yani tabiri caizse hücumculara öyle bir top atmalı ki tek pasla golle buluşması gerekir. Yoksa transferde çıkardığı gürültünün anlamı kalmaz. Bursaspor adına Tuncay ve Ozan’ın oynama istediği coşkusu takdire değerdi. Ayrıca Timsah’ın orta alanının merkezinde Musa, Belluschi tercihi yanlıştı, bu alanda fizik gücü yüksek N’Daye’nin birinci isim olarak yazılması gerekirdi. Bursaspor adına maçın kırılma anı, dakika 47’de Batalla’nın boş durumda Tuncay’a topu vermemesiydi. Sonuçta bu oyunla bir puan Bursaspor adına bir kazanç oldu aynı geçen haftaki gibi…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.