Hava Durumu

4 mü, 8 mi?

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2012 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2012 08:42
Öncelikle Türk futbolunun marka değerini yükseltmeye çalışanlar, Eskişehir gibi kışı çok sert geçiren şehirlerde futbol sahalarına alttan ısıtma sistemini mutlaka koymalı. Yoksa futbolun ekonomik göstergelerinin hiçbir şekilde inandırıcılığı kalmaz. İnanıyorum ki dünkü mücadele modern bir stadyumda, iyi bir zeminde oynansaydı, futbol kalitesi bir üst seviyeye çıkar hem oynayanlar hem de izleyenler zevk alırdı.
Gelelim maça; ilk 30 dakika içinde futbol adına ne yapılması gerekiyorsa yapan takım Eskişehirspor'du. Oyunu mümkün olduğunca dar alanda oynamayı beceren Kırmızı Siyahlılar, Timsah'ı adeta kendi yarı alanından çıkarmadı. Bursasporlu oyunculardan daha fazla koşarak agresif mücadele eden ev sahibi takım bir sürü pozisyonlar üretti, iki direkten dönen topla da gole çok yaklaştı.
Bursaspor ilk yarıda Es-Es fırtınasının durduğu anlarda hücumu forse etmeyi başardı. Fakat Ozan zemin ve topla mücadele ederken vuruşu geciktirdiği için golü yapamadı. İlk yarıda futbol şansı Timsah'ın yanındaydı.
İkinci yarı oyun; Es-Es için şans, Bursaspor için de moral bozucu bir golle başladı. Bu gol sonrası endişelenen Yeşil Beyazlılar müthiş bir direnç göstererek maçı çevirmek için büyük bir mücadele sergiledi ve futbol karakterini ortaya koyarak oyuna ortak olmayı becerdi.
Dakika 71'de Sestak'ın harika ortasına aynı güzellikle cevap veren Pinto'nun kafasıyla da skor eşitliği sağlandı. Bu golden sonra kazanmak adına daha cesur davranan Bursasporlu oyuncular bilinen iyi özelliklerini kullansalar da zaman zaman zeminin azizliğine uğrayarak gol öncesi oluşacak bütün pozisyonları kaybettiler.
Sonuçta; Eskişehir'de son 25 maçta üç kez kazandığımızı düşündüğümde ve bu maça baktığımda 1 puan Bursaspor için kazanç. Çünkü kalan 4 maçta Bursaspor 12 puanı hanesine yazdırabilir. Bu durumda rakiplerin performanslarına göre 4 mü olacağız 8'in içinde mi kalacağız bekleyip göreceğiz…



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.