Hava Durumu

Turizmciye terör çelmesi

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2015 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2015 08:46
Küresel anlamda turizmi tehdit eden en büyük unsur, kuşkusuz terör oldu ve öyle de olacak gibi görünüyor. Bir uçağın rotasını değiştirmek veya içindeki yolcuları bir daha hava ulaşımını tercih etmemeye yöneltmek için bomba ihbarı yapmak, yeterli bir neden.
Bomba ihbarları nedeniyle sadece ülkemizde havayolu şirketleri, milyonlarca lira zarara uğruyor. Bu da hava ulaşımında hız ve maliyet noktalarında hem işletmeciler hem de yolcular açısından maliyet baskısı oluşturuyor.
Havayolları şirketleri özellikle tuvaletlerde asılsız bomba ihbarlarının önüne geçmek için farklı yollara başvursa da vakalar, mağduriyet oluşturmaya devam ediyor. Bomba ihbarı yapılan bir uçağın en iyi ihtimalle 1-2 saatlik gecikme sonrası kalkış yapabildiğini belirtmekte fayda var.
Son olarak Mısır’da Rusya’ya ait uçağın düşmesi ve içindeki 224 kişinin hayatını kaybetmesinde bölgede hâkim olan terör örgütlerinin parmağının olduğu öne sürüldü. Bu acı olayın ardından İngiltere’nin güvenlik gerekçesiyle, Mısır’ın turizm kalbi olarak bilinen Şarm Eş Şeyh’deki uçuşları belirsiz bir süre için durdurması Ortadoğu’daki turizm sektöründe moralleri altüst etti. 

DOĞUDA MORALLER BOZULDU

Ülkemizde de Şanlıurfa, Mardin, Van ve Adıyaman gibi turizm noktasında önemli zenginlikleri olan kentlerin turist sayısı ve geliri noktasında sıkıntılı bir durumda olduğu biliniyor.
İşten çıkarmalar ve otel yatırımlarının durmasının yanı sıra bu dönemde yapılan rezervasyonlar da iptal edildi. Planlarını genelde bir yıl öncesinden kaleme alan tur şirketlerinin hem Ortadoğu hem de Türkiye’nin doğusu ve güneydoğusundaki terör olaylarını göz önünde bulundurarak yaptığı iptallerin sadece o bölgeye değil ülke ekonomisinde ağır tahribata yol açtığı gün gibi ortada. Umalım bölgede güvenlik endişeleri minimuma, turizmden ekonomiye akan gelir ve istihdam oranı da maksimuma çıkar.
İyi pazarlar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.