Hava Durumu

Telefonlar büyüyecek gazeteler küçülecek

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2016 04:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2016 04:26
Sönmez Medya olarak okurlarımızın karşısına yepyeni yüzle çıkarken değişimin arka planını iyi okumak gerekiyor.
Temeli 1900’lü yılların başlarında atılan ‘tabloid’ gazeteler, özellikle Batılı ülkelerde neredeyse tek tercih olmaya başladı. 
20. yüzyılda doğan ve 21. yüzyılda ulaştığı kitleler hızla artan tabloid gazetelerin çıkış noktası, kentleşme kültürü...
Toplu taşıma araçlarında koltuklar arası mesafelerin daraltılması ve hareket edilebilecek alanların azalması, klasik boyutlarda gazete okumak isteyenleri adeta kıvrandırıyor.
Türkiye’de birkaç yıl önce başlayan tabloid akımının bugüne kadar yerelde esamesi okunmadı. Hızlı bir kentleşme sürecine giren Bursa’da okuyucunun, gazetesini toplu taşıma araçlarında rahatlıkla göz gezdirmesi de zorlaştı.
Özellikle son yıllarda katı gazetecilik kurallarıyla hareket eden The New York Times gibi dünyaca ünlü gazetelerin tabloide dönüşmek durumunda kalmasıyla değişim fırtınası etkisini artırdı.
Çok net bir gerçek var. Vapurda, feribotta, metroda, tramvayda, otobüste, minibüste klasik formattaki gazetelerle boğuşmaktansa küçük ebattakileri okumak çok kolay.
Eskiden mümkün mertebe küçük boyutlarda telefonlar çok popüler ve diğerlerine göre pahalıydı. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte daha fazla içeriğe, daha yakından bakma isteğiyle birlikte tablet boyutunda telefonlar rağbet görüyor.
Telefonlar büyüdükçe daha fazla içeriğe  daha kısa sürede ulaşılıyor. Gazetelerin de küçülmesiyle okunabilirlik oranı artıyor. Dünyanın batısından doğusuna hızla yayılan yeni gazete akımının Türkiye’de yereldeki öncülüğünü yapan Bursa Hakimiyet’in attığı adımı ayakta alkışlamak gerekiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.