Hava Durumu

Taciz skandalı, sinirleri gerdi

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2016 09:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2016 09:37
Sık aralıklarla mülteci sorununun çok kritik bir aşamaya geldiğini kaleme alıyorum. Ne yazık ki geride bıraktığımız haftanın neredeyse her günü, yeni bir facia haberi duyduk. Çok sayıda mülteci, umut yolculuğunda botlarının ya da teknelerinin batması sonucu Ege ve Akdeniz’de hayatlarını kaybetti.

Onlarca mülteci de Türk ve Yunan sahil güvenlik ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu ölüm yolculuğu sırasında yakalandı. Yakalanmalarına üzülen mülteciler, ölümü göze alarak bir yola çıktıklarının bilincindeydi. Gözlerine yansıyan tükenmişlik, yeniden başa dönüşün sırtlarına yüklediği yüklerin altında eziliyorlardı. Umut, fakirin ekmeği ama onlar bunun bile kendilerine çok görüldüğünü düşünüyor.

Ege ve Akdeniz’de yeni haftada da facia haberleri gelmeye devam edecek. Bu kaçışı bir ülkenin durdurması imkânsız. Bu alanda uluslararası çapta atılması gereken radikal adımlar ne yazık ki atılamıyor.

Göstermelik para yardımları, Türkiye gibi mülteci sorununu en yoğun şekilde yaşayan bir ülke için yetersiz. Avrupa Birliği üyeleri, sınırlara duvar örmek ya da geçici kamp alanı oluşturmaktan öte radikal hamlelerde bulunmuyor. Yük, paylaşılmadığı için de etki alanı giderek daha da büyüyor.

ALMANYA’DA ‘TACİZ’ KRİZİ

Mültecilerin sorunları alabildiğine genişlerken Almanya’nın Köln kentinde yılbaşı gecesi yaşanan cinsel taciz ve gasp olayları, sinirleri germeye yetti. Toplu taciz olayının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel, göçmen yasasının sıkılaştırılmasını ve suç işleyen sığınmacıların ülkeden sınır dışı edilebilmesinin kolaylaştırmasını önerdi.

Taciz ve gasp olayını Arap ya da Kuzey Afrikalı görünümlü erkeklerden oluşan grupların yaptığı ifade ediliyor. Merkel’in hamlesi için değil ama yaşananlar, mülteci kriziyle boğuna AB üyesi ülkelerdeki ırkçıların ekmeğine yağ sürüyor. 

Zaten çok geçmeden İslam karşıtı aşırı sağcı PEGİDA (Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar) Hareketi, taciz ve gasp olaylarının yaşandığı Köln’de büyük bir gösteri düzenleme kararı aldı. Bornheim kentinde de bazı kadınların tacize uğradıklarını söylemesi üzerine erkek göçmenlerin yüzme havuzu tesisine girişi yasaklandı. Bundan sonraki süreç, daha sıkıntılı görünüyor.
İyi pazarlar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.