Hava Durumu

Neden Avrupa? Neden şimdi?

Yazının Giriş Tarihi: 20.08.2017 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.08.2017 08:29

Terörle mücadelede uluslararası işbirliği mekanizmaları çalıştırılmadıkça insanlığın bu beladan sonsuza kadar acı çekeceği o kadar net ortada ki her saldırı, bunu gözler önüne seriyor. Bir ülkenin 'terörist' dediğine bir başkasının açık ya da üstü örtülü destekte bulunması, insanlık adına acı bir nokta.
Son birkaç gündür Avrupa'yı kasıp kavuran terör saldırıları, ne ilk ne de son ne yazık ki. Kimilerine göre hâlâ Avrupalı gibi görülmese de Türkiye'nin terörle mücadelede canı uzun yıllardır yanıyor. Hiçbir şekilde işlemeyen uluslararası mekanizmalar da bu acıların dinmesine çare olunmasını engelliyor.
İspanya'da terör örgütü DEAŞ tarafından araçla düzenlenen saldırıda asıl hedefin büyük bir bombalı eylem olduğu ortaya çıktı. Yani, çok daha iyi organize edilmiş bir eylem olsaydı 14 yerine onlarca ölüden bahsediyor olacaktık. Hedef belli... En fazla turist olan ve ekonominin en canlı olduğu caddelerden birini kana bulamak...
Almanya ve Finlandiya'da düzenlenen bıçaklı saldırılarda da hedef olarak kalabalıklar seçildi. İnsanların en yoğun olduğu zaman dilimleri kollandı. Birkaç saat sonra Rusya'da da yine bıçaklı bir saldırı olması, tesadüfi değil. Tüm bunlar hafta sonuna doğru Avrupa'nın genelinde benzer eylemlerle bir korku rüzgarı yakalamak...
Eylemlerin bıçaklı saldırı ya da araçla kalabalıkların üzerine dalmak şeklinde gerçekleşmesi, terör odaklarının çok sıkı güvenlik önlemleri nedeniyle yöntem değişikliğine gitmek zorunda kaldığı şeklinde yorumlanabilir.
Bir görüşe göre de bunlar, teröristlerin artık can çekiştiğini gösteriyor. Ancak terör saldırılarının, yüzyıllardır insanoğlunun yakasından düşmediğini hatırlatmakta fayda var. Sınırlarımız dahilinde de dün flaş bir operasyona imza atıldı. Hatay'da durdurulan araçta, sansayonel eylem hazırlığında oldukları belirlenen terör şüphelilerinin izi bulundu.
Tam da 4 ülkedeki saldırılardan sonra Hatay'da böyle bir planın ortaya çıkması, zamanlama açısından çok önemli. Öyle görünüyor ki ülkemizde de benzer bir saldırı girişimi için hazırlık yapılmış.
İslam dünyasının Kurban Bayramı için gün saydığı bir dönemde Türkiye dahil Avrupa'da başlayan yeni terör paniğinin çok ciddi bir şekilde ele alınması ve uluslararası mekanizmaların bir an önce işler hale getirilmesi şart. Aksi halde turizm ve ticaretteki canlılıktan beslenenler de bu süreçten zararlı çıkacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.