Hava Durumu

Mülteci gerçeğinde sınır aşıldı

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2016 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2016 09:00
Avrupa’da hızla yükselen ırkçı eğilimin önünde durmak, artık iyice zorlaştı. İç savaşın olağan hızıyla sürdüğü Suriye’deki iç savaşın çözümü için İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanması Avrupa’nın karşı karşıya kaldığı ‘mülteci’ gerçeğinin hatlarını daha da belirgin hale getirdi.
Aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin lideri Frauke Petry’yle ilgili süregelen tartışmalar, Avrupa’daki mülteci krizi ve ırkçılık eğiliminin artışını daha da önemli hale getirdi. Güvenlik güçlerinin yasadışı yollardan girmeye çalışan sığınmacıların üzerine gerekirse ateş açmasının yerinde bir uygulama olacağını açıklaması, gerçekten tüyler ürpertecek cinsten oldu.
En fazla Türk’ün yaşadığı AB üyesi Almanya’daki ‘Petry’ tartışması sürerken yayınlanan bir anketin sonuçları daha da dehşete düşürdü. Söz konusu araştırma, Almanların yaklaşık 3‘te 1‘inin silahsız sığınmacıların üzerine gerekirse ateş açılmasını doğru bir uygulama olacağını dile getirdiğini gözler önüne serdi. 
YouGov adlı araştırma şirketinin araştırmasının sonuçlarına göre Almanların yüzde 29’u, Petry gibi düşünüyor. Öte yandan araştırmaya katılanların yüzde 57’sinin bu görüşe karşı çıkması ve yüzde 14’ünün ise düşüncesini dile getirmemesi de en az yüzde 29 kadar önemli veriler…
Önümüzde 13 Mart’ta yapılacak kritik bir seçim var. Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz ve Saksonya Anhalt eyaletlerinde yapılacak parlamento seçimlerinde eğer adı geçen liderin partisi AfD yüzde 10’dan fazla oy alırsa Alman siyasetindeki taşlar, gurbetçilerimizin aleyhinde oynamaya başlar.

Sadece Almanya değil Fransa ve diğer önemli AB üyesi ülkelerde son mülteci akınlarıyla birlikte ‘ırkçı’ eğilimdeki partiler ciddi manada güç kazandı. Yasadışı yollardan ülkeye giren mültecilerin vurulmasını öneren Alman siyasetçinin görüşü gündemin ilk sırasına yerleşirken İslam ve yabancı karşıtı Pegida hareketi, boş durmayıp hemen yeni bir gösteri dalgası başlatma kararı aldı. 
Avrupa’nın önemli 14 kentinde gösteriler düzenleyen Pegida üyelerinin ABD’ye Müslümanların alınmamasını gündeme getiren başkan adayı Donald Trump’a yakın zamanda güzellemeler yaptığını da hatırlatalım. 
‘Kitlesel Göçe ve İslamlaşmaya Karşı Uluslararası Gösteri’ adıyla yapılan mitinglerin Avustralya’nın Canberra kentinde yapılması da manidar. Burada da azımsanamayacak kadar Müslüman göçmen yaşıyor. Hoş, bu gösterilere tepki olarak Avrupa’nın dört bir yanında ırkçı karşıtı gösteriler de yapılıyor. Ancaki gidişat Avrupa’nın dört bir yanına dağılan Müslümanlar ve özellikle Türk gurbetçiler açısından parlak değil.
İyi pazarlar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.