Hava Durumu

Futbolda ‘soğuk savaş’

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2015 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2015 08:20
Son dönemde NATO ve Ukrayna eksenli krizlerle körüklenen ABD-Rusya geriliminde yeni perde, pek beklenmeyen bir alanda açıldı. Hafta içi FIFA’ya Başkanlık seçimi öncesi düzenlenen şok rüşvet operasyonu, sadece futbol dünyasında değil diplomaside de bomba etkisi yarattı.
Gözaltı haberleri geldikçe krizin, diplomasi hukuku boyutuna ilişkin tartışmalar da alevlendi. ABD yargısı-uluslararası yargısı düzleminde beliren soru işaretleri, atak halindeki ABD karşısında doğal olarak Rusya’nın savunmaya geçmesini tetikledi.
İddialar çok vahim. 2022 Dünya Kupası'nı düzenlemek için Katar’ın rüşvet verdiği ve seçmelerde geride kalan ABD’nin intikam için böyle bir kontratağa geçtiği konuşuluyor. 
İşin özellikle spor hukuku noktasında tartışılacak çok noktası var. Ancak bir gerçek var ki dosyanın burada kapanmayacağı. Kimin, nereden, ne zaman, nasıl ve neden gol yiyeceği belli olmaz. Futboldaki ‘soğuk savaş’ın kesin bir galibi olmamakla birlikte ‘dönemsel’ galibiyetler iddialı transferleri beraberinde getirebilir!

ENERJİNİN BAM TELLERİ

Geride bırakmak üzere olduğumuz hafta, İstanbul’da önemli bir organizasyon vardı. 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu (WFER), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Forum’a katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özelde Suriye, genelde Ortadoğu üzerinden küresel platformları terör sorununa duyarsız kalmakla eleştirdiği konuşması enerji piyasasında geniş yankı buldu. Bugün sadece terör örgütleri değil, legal yapıların illegal kolları da sık sık enerji hatlarındaki sabotajlar ve başkaca gündem değiştirme çabaları küresel ilişkilerin seyrinde raydan çıkmalara yol açmaktadır.
Sadece küresel ilişkiler raydan çıksa iyi! Masum insanlar, petrol-barut-uyuşturucu üçgeninde kana bulanmış bataklıklarda can vermeye devam ediyor. İşin insani boyutu ön planda olacak şekilde küresel enerji hatlarının güvenlik açıklarının sıfıra yakın tutulması hem sektörün hem de masum insanların hayrına olacaktır.
İyi pazarlar. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.