Hava Durumu

Diplomaside Yenikapı açılımı

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2016 04:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 04:56
15 Temmuz darbe girişimi sonrası iç siyasette oluşan normalleşme etkisi, birçok alandafazlasıyla olumlu etkilere yol açtı. Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla bugün  Türkiye tarihi bir buluşmaya tanıklık edecek. İşte bu buluşma ile hissedilen olumlu etkiler çok daha geniş alanlara yayılacak.
Darbe girişimine karşı milletin fitilini  ateşlediği demokrasi zaferi, Yenikapı’daki anlamlı buluşmayla tam manasıyla taçlanacaktır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli bugün Yenikapı’da bir anlamda Türkiye’nin yeni kapısını aralayacaklar...
Peki bu kapı nereye açılıyor? Demokrasi bilincinin çok önemli bir mesafe kaydetmesi içinçok önemli bir yolu var ediyor. Bu yol, Türkiye’deki demokrasi ortamının nasıl bir dönüm  noktası olduğunu Batı dünyasına gösterme anlamında da önem  taşıyor. Avrupa’da onlarca yıldır Türkiye’ye ve Türk  halkına karşı beslenen hasmane politikaların direncinin kırılması  itibarıyla da kritik...

GEMİYİ AZIYA ALDILAR...

15 Temmuz darbe girişimi sonrası AB’nin karar  vericilerinin yanı sıra Batı basınının, gelişmeler karşısında sergilediği yaklaşım büyük hayal kırıklığı ve öfkeye yol açtı. Hem Cumhurbaşkanı, hem Başbakan, hem Dışişleri ve hem de AB Bakanı kanalıyla en üst  düzeyde duyulan rahatsızlık iletildi.
Bugün Yenikapı’daki tarihi buluşmanın  sorunsuz ve kalıcı mesajlarla tamamlanması, AB ülkeleri  başta olmak üzere Türkiye aleyhine pompalanan olumsuz algı havasının  yerle yeksan olmasını sağlayacaktır.
Son dönemde Türkiye  karşıtlığı noktasında  gemiyi iyice azıya alan AB üyesi  ülkelerin  bazı politikacıları, bakalım bugün  için neler söyleyecekler... Yenikapı ile birlikte Türk dış  politikası açısından  daha özgüveni yüksek  bir dönem bizi bekliyor. Darbe girişiminin  başarısız olmasına âdeta kahrolan  söz konusu isimlerin Türkiye karşıtlığını bundan sonra neyin üzerine kuracaklarını bekleyip göreceğiz.
İyi pazarlar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.