Hava Durumu

Bel altı kampanya

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2016 03:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2016 03:54
Amerika Birleşik Devletleri’nde nefesler tutuldu. 8 Kasım’daki seçimle birlikte Barack Obama’nın başkanlık dönemi resmen sona eriyor. Sıradaki ismin kim olacağı belki bugün olduğu kadar çok tartışılmamıştı. Belki de bir kadın bir erkek adayın finalde karşı karşıya gelmesinin yol açtığı bir tablo oldu bu...
Önce Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump cephesine göz atalım... Hemen her gün bir kadın kameraların karşısına geçip gözyaşı dökerek Trump’ın kendilerini taciz ettiğini ve mağdur olduklarını dile getiriyor.
Kim ne kadar inanırsa inansın bu iddiaların, seçim sandıklarının konulmasına günler kala milyonların karşısında dile getirilmesi, gerçekliklerinin adamakıllı sorgulanması gerektiğini gözler önüne seriyor. Evet, Trump son derece agresif ve küfürlü konuşan birisi ama tüm bu etkenler ortada somut bir delil yokken karalama kampanyasının ürünü potansiyeline işaret ediyor.
Trump’ı savunuyor değilim ancak son dönemde kameraların karşısına geçip gözyaşı döken kadınların samimiyeti bana pek inandırıcı gelmiyor. Neden böyle bir zaman seçildi sorusunun yanıtı verilebiliyorsa o zaman sıkıntı yok...

CLINTON ZORDA MI?

Son gelişmeler, özellikle Hillary Clinton taraftarları üzerinde soğuk duş etkisi yarattı. Clinton’ın Dışişleri Bakanı olduğu dönemde resmi elektronik posta adresi yerine kişisel hesabını kullandığı iddiasıyla ilgili dosya, ne hikmetse seçime günler kala raftan indirildi!
Dosyanın raftan inmesine yol açan Clinton’ın kurmaylarından Huma Abedin’in boşandığı kocası Anthony Weiner’la ilgili iddiaların gündeme gelmesi oldu. Aynı zamanda eski Temsilciler Meclisi Üyesi olan Weiner’ın 15 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel içerikli elektronik postalar gönderdiği iddia ediliyor. Bu yazışmaların yapıldığı elektronik cihazlarda devlet sırlarının da olduğu öne sürülüyor.
Trump’a göre Watergate’den daha büyük bir skandal anlamına gelen iddialar, Clinton’ı kızdırdı. “Ne biliyorsanız doğru dürüst ortaya koyun da bilelim” minvalinden meydan okuyan Demokrat başkan adayı, durumu toparlamaya çalıştı. Seçmeni ne kadar etkileyeceğini önümüzdeki birkaç gün gösterecek. Ancak net olan bir şey var o da iki adayın kampanyasının çok ‘bel altı’ düzeyde ilerlediği... Öyle görünüyor ki 8 Kasım gününe kadar pek çok kirli çamaşır ortaya dökülecek.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.