Hava Durumu

AnamurGirne köprüsü

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2015 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2015 08:16
Sadece ülke olarak değil, bölge olarak da küresel anlamda da zor bir eşikten geçiyoruz. İç gelişmelerden çok dış gelişmelerin siyasete de, ekonomiye de, sosyal dokuya da yön verdiği bir dönemin içindeyiz.
Dolayısıyla üzücü pek çok gelişmeye tanık olduk ve olmaya da devam ediyoruz ne yazık ki… Böylesine çalkantılı bir dönemde ortaya çıkan olumlu gelişmeler ise adeta büyük bir yangına su serpecek cinsten…
Dün Mersin Anamur ve Girne’de düzenlenen törenler, Türkiye-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki bütünleşmenin en büyük somut göstergesi olmuştur. Devasa boru hattından sadece su akmayacak.
O hatlarla aslında Akdeniz’deki Türk gücünün meydan okuması da yapılmış oluyor. 4 yıl süren yoğun çalışmalarla hayata geçen projeyle Yavru Vatan’ın su sıkınıtısı çözülünce Kıbrıs sorununun çözümü noktasında da artık masaya daha güçlü bir şekilde oturulacağı bir gerçek…
1.6 milyar dolarlık dev projeyle sadece içme suyu sağlanmayacak. Türkiye’nin temin edeceği suyun yarısı, tarım amaçlı olarak da kullanılacak. Bu da sırtını sadece turizme dayayan KKTC ekonomisi için hayati bir açılım olacak. Akdeniz’de Rum tarafının petrol çıkarma yolunda attığı adımlara da sağlam bir misilleme olacaktır.

UZAYDA YENİ DÖNEM

KKTC’ye su temini sağlayan projenin tamamlandığı törene saatler kala Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden Türkiye’nin uzun yıllardır geride kaldığı uzaydaki rekabette bir adım öne geçmesini sağlayan uydumuz fırlatıldı.
TÜRKSAT 4B ile sadece internet hızımızın artması değil ucuzlaması da hedefleniyor. Yakın dönemde yeni uydumuzun hayatımıza getireceği yenilikleri somut bir şekilde görürsek uzaydaki rekabetin aslında yeryüzünde yansıma yaptığını da anlamış olacağız.
ABD ve Rusya ile başka birkaç ülkenin daha uzay teknolojisinde çok büyük mesafe katettikleri ortada. Ekonomide ‘yerli’ arayışının yoğunlaştığı bir dönemde TÜRKSAT 4B’nin fırlatılması, pek çok kazanımı beraberinde getirecektir.
İyi pazarlar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.