Hava Durumu

Zorlama logodan artık kurtulalım

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2017 04:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2017 04:44

"Burası tarihi Kozahan girişi..
Bursa'ya aitmiş gibi veya Bursa'nın özelliklerini yansıtmaktan çok uzak olan lale motifli Bursa logosunun hali işte bu şekilde..

Yerli ve yabancı turistlerin en yoğun olduğu bölgede bu lale ağırlıklı logonun önünde fotoğraf çektiren insanları da görünce Bursa adına çok üzülüyoruz.
Hazır konu gündemdeyken gereği yapılır ve Bursa bu zorlama logodan bir an önce artık kurtulur umudundayız!.
Çünkü tarihi ve doğa güzellikleriyle ünlenmiş olan güzel Bursamız'ın özelliklerini laleden daha çok yansıtan değerlerimiz var. Sayın yetkililerin dikkatlerine saygılarımla sunuyorum." Ali KÜÇÜKSARI

Tehlike yaratan bir viran yapı

"Nilüfer ilçsindeki, Hasanağa Mahallesi'nin en işlek ve yolun dar olması sebebiyle okul çocukları ile halkımızın dibinden geçmek zorunda kaldığı bu virane ile ilgili olarak Bimer dahil hiç bir resmi kurumdan ilgilenen olmadı.
Doğup yaşadığım kapatılan Hasanağa Belediyesi'nin 21 yıl saymanlığını yaptım. Belediyem kapatılmasaydı derhal yıkılması için girişimde bulunurdum. Şu an Nilüfer Belediyesi'nde çalışıyorum. Başvurduğum tüm yetkili makamlarda hiç ses yok. Bimer'den bile.. Evim bu viraneye 50 metre kadar bir mesafede. Sabah uyanınca bunu görüyorum. Her gün defalarca önünden geçiyor ve binanın yarattığı tehlikeyi bizzat yaşıyorum.
Asabi bir yapım var. 2012' de ağır bir beyin kanaması geçirdim ve bunun sonucu psikolojik sorunlar yaşıyorum. Haksızlıklar karşısında kendimi kaybederek ne yaptığımı bilmiyorum. Tüm yetkililere sizin aracılığınız ile sesleniyorum ve lütfen bu sorunu çözünüz artık diyorum."
Hasanağa Mh.den Halil ALTIN

İl Sağlık Md. dikkatine...

"Bursamız'daki resmi ve özel sağlık kurumları ve hastanelerde açık emar ve tomografi uygulaması yapılmıyor. Bu konuda ihtiyaç hisseden hastalar ise BURTOM'a gönderiliyor. Bu işlemlerle ilgili cihazlar sadece orada var.
Sağlık yatırımları konusunda büyük bir atılım içinde olan şehrimizdeki hastanelerde de bu cihazların yer alması için Sayın İl Sağlık Müdürümüz'ün harekete geçmesini tüm hastalar adına saygılarımla rica ederim.."
Yavuz TANRIVEDİ

TEŞEKKÜR PANOSU

Kavaklar kesilmesin

"Üç Fidan Parkı'ndaki kavaklar kesilmesin başlıklı açıklamamıza yer vermiş olduğunuzu yeni fark ettim. Bunun için hem özür dilerim, hem de geç de olsa çok teşekkürlerimi sunmak isterim.
Göstermiş olduğunuz hassasiyet ve ilginin devamı taleplerimle, saygı ve sevgilerimi sunarım."
Necla YÖRÜKLÜ/ Peyzaj Yük.Mimarı
TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI
Bursa İl Temsilciliği
12.Dönem Yürütme Kurulu Bşk.

Ünlü şairimiz Can Yücel için Can'ca

Her yıl 14 Mart'ta kutlanan Tıp Bayramı bu sene daha farklı etkinliklere neden oluyor. Bursa Tabip Odası tarafından, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle hazırlanan fotoğraf gösterisi, karma sergi ve Can Yücel Şiir Dinletisi, sanatçı hekimlerin emeğini sanatseverlerle buluşturdu.
Usta şair Can Yücel'in şiirlerini, "Can'ca" adını verdikleri tiyatral bir sunumla izleyiciyle buluşturan hekimler, katılımcılardan büyük alkış aldı.
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle hazırlanan fotoğraf gösterisi, karma sergi ve Can Yücel Şiir Dinletisi, sanatçı hekimlerin emeğini Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'nde sanatseverlerle buluşturdu.
Dr. Murat Sait Tuban'ın İran, Dr. Sevhan Tuban'ın ise Hindistan'ı anlatan dia gösterisiyle başlayan etkinlik, Sanatçı Hekimler Sergisi'nin açılış kokteyliyle devam etti.

Fotoğraf sanatına meraklı hekimlerin birbirinden güzel eserleri beğeniye sunuldu. Düzenlenen kokteylin ardından Dr. Yaşar Can Bağatırlar'ın yönettiği Can Yücel Şiir Dinletisi ise, beğeni topladı. Usta şair Can Yücel'in şiirlerini tiyatral bir sunumla izleyiciyle buluşturan hekimler, katılımcılardan büyük alkış aldı.
Etkinlik sonunda sanatçı hekimleri tebrik eden Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez, "Can Yücel şiirlerinin her mısrasında insan olan bir şair. Bu da, bundan daha güzel anlatılamazdı. Ben de en çok babamı severdim. Gerçekten duygu dolu anlar yaşadım. Çok keyif alarak izledik, hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
BAOB fuaye alanında açılan sergi 17 Mart'a dek izlenebilecek. Tüm hekimlerimizin Tıp Bayramı'nı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.