Hava Durumu

Zengin bir kızla fakir oğlanın aşkı...

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2016 00:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 00:55
Yakın geçmişte yazlık sinemalarda gösterime giren Türk filmlerinin çoğunda  zengin kız ve fakir oğlanın yaşadıkları büyük aşkları çekirdek çıtlayıp, soğuk gazozlar yudumlayarak çok izledik. 
Hele kızın zengin babası bir de fabrikatörse ve kızına fakir bir eş istemiyorsa kendilerini filme kaptıran bazı seyircilerin gözyaşları sel olup akardı..
Günümüzde zengin kız-fakir oğlan ve çok zengin bir fabrikatör baba üçgeni içinde yaşanan olaylar Yıldırım Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen 'Sözümüz Size Maksat Sanat' oyununda başarıyla yansıtılıyor.
Barış Manço Kültür Merkezi sahnesinde ücretsiz olarak sahnelenen oyunda Yeşilçam klasiklerine ait film konuları da işlendi. 



Yeşilçam filmlerinde klasikleşen sahne ve oyuncu tiplemelerinin günümüz dünyasına uyarlandığı oyun tiyatroseverlerden büyük ilgi gördü. 
Zengin kız-fakir oğlan ve fabrikatör baba konularının mizahi bir dille anlatıldığı sahnelerde, karakterlerin ilginç yönleri ustalıkla aktarıldı. İzleyicilerin oyunun bir parçası olarak katılım sağladığı interaktif oyun, ses, ışık ve göz çarpıcı dekoruyla da bir kez daha farkını ortaya koydu. 
Yıldırım Belediyesi, 2016-2017 kültür sanat sezonunda sahneye koyduğu tiyatro oyunları ile ilçe sakinlerinin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Her hafta sahnelenen 'Sözümüz Size Maksat Sanat' tiyatro oyunu izleyiciler tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor..
Mutlu hafta sonları efendim.

Yeni bir kitap

'MUAZZAM MUAZZEZ': 103 yaşındaki ünlü bilim insanı uzman sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'ın yaşamı, çalışmaları ve anılarının yansıtıldığı 'Muazzam Muazzez' isimli kitap gazeteci Sedef Kabaş tarafından kaleme alındı.
Uzun ve titiz bir çalışma dönemi sonrası hazırlanan kitap Asi Kitap Yayınevi tarafından okurlarla buluşuyor. Kitabın tüm geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bırakılacak.

Güzel sözler

* Dürüstlük denilen şey pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz." 
* Anlık hevesler uğruna çok sözler veriyorsunuz. Bilin ki; hala sözün namus olduğunu bilen, ve bunu bilerek yaşayan insanlar da var!" 
* "Elimizde bir çiçek varken gözümüze yalnızca dikenleri görünür. Uzaklardakinde ise gözümüz hep çiçeğini görür." 
* Hayatıma giren insanlara yükseklik korkusu var mı diye sorarım?. Çünkü kimi gözümde yükselttiysem dengesini kaybedip düştü." 
* "Annenizin ve babanızın kıymetini bilin!. Eğer bilmezseniz bir gün gelince yanağını değil toprağını öpersiniz." 
(Derleyen: Ali KAYA.Teşekkürler)

Cumartesi neşesi

'RÜZGAR':- Nasreddin Hoca, çok rüzgarlı bir havada eşeğine binmiş giderken bir yandan da şekerli bulgur unu yemeye çalışıyormuş.
Fakat, bir türlü yiyemiyormuş.
Onu gören biri: 'Hocam, ne yiyorsun?' diye sormuş..
Hoca Nasreddin 'hiç' demiş.. 'Böyle giderse sadece rüzgar yiyorum!.'
(Teşekkürler Sırrı YILDIRIM)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.